Uppskattat besök

Tror det var förra våren/sommaren som jag lovade farmor att jag skulle fixa med att måla hennes altan. Blev inte av då. Har haft så mycket hela tiden nu med så jag har inte hunnit med det nu heller. Så några av syskonen har varit där en del och skrapat och grundstrukit det. Igår beordrade Emanuel mig att åka dit eftersom att jag skulle vara ledig idag. Så det var bara att göra som han sa;) Samtidigt kände jag att det ju egentligen var jag som i grund och botten hade lovat att fixa det. Men det var trevligt. Alltid roligt att träffa farmor och så var mina faddrar där också. Rune skulle fixa en vattenkran till farmor utanför altanen så hon slapp gå i källaren. Kul också att farmor uppskattar besöken så mycket också och så blev hon sö nöjd med resultaten! Trots att det bara är halvfärdigt...Uppskattning är bra!

Skiktröntgen

Egentligen hade jag schemalagd tid idag mellan 9 och 18. men pga av läkarbesöket som skulle göras i Västervik så började jag kl 07. På sjukhuset skulle jag göra en skiktröntgen med hjälp av datortomografi av vänster öra som jag ska operera i höst. Eller det är ju inte jag som opererar tack och lov, möjligtvis om man ser till att jag opererar som offer för sjukvården? Ändå ganska skönt att det äntligen händer något inom området, har väntat så länge nu på operation. Och hoppas innerligt att det ska bli bättre efter den. Något att be den Store Läkaren Jesus om:) 
Av den tryckande värmen får jag lätt ont i huvudet. Så även denna dag. Speciellt i en bil utan ac..Förutom huvudvärken jag hade så var jag rysligt trött och var ytterst nära att somna vid ratten flera gånger på både dit och hemvägen. Kunde fått illa. i och med läkarbesöket så missade jag två timmars jobb men det kompenserade jag med att jobba över två timmar. Så slutade vid 18. 
Nu ska jag snart sluta gnälla om min telefon men fick ju hem en ny i lördags. Bara det att idag åkte även den in på service. Belysningen i den fungerade inte normalt. Alltså belysningen till knappsatsen så man såg inget när man skrev i mörker...kan vara en fördel ibland. Så nu får jag klara mig på den gamla jag har ett tag till...

Ledig i morgon. Skönt tänkte jag. Men så kom Emanuel in till mig idag och sa att jag skulle åka till farmor i morgon och måla. Är väl lika bra att göra det. Det var ju trots allt jag somi grund och botten lovade henne att jag skulle fixa det. Men har inte haft tid. 

Ta mig till havet

Gaah! Nu har det varit kanonväder länge! Hur gött som helst! Bara det att man istället för att ligga och glassa i solen så jobbar man på Ica i mejeriet där det är inte fullt lika varmt...(8 grader tror jag) Och i morgon ska familjen, eller delar av det i alla fall åka till Västervik till havet där och bada. Hade varit hur gött som helst att åka med dit men jobbar 10-17 i morgon också så det är bara att bita ihop i den sura persikan och slita på jobbet och bli varm i kylen istället;)

Corpus Christi

Det har känts som att det har varit måndag hela dagen idag. Det beror antagligen att jag inte är van vid att åka på läger mitt i veckan. Tis-fre var det en ungdomskonferens i Varberg med deltagare från både Norge, Danmark, Finland och USA. Några av pastorerna var från USA. Mycket bra talare för övrigt. Peter Bender var hur bra som helst att lyssna på, trots ett annat språk. Var lätt att hänga med. Men det som är roligast med läger är gemenskapen, den fina gemenskapen. Det är på sådana tillställningar som man träffar många av sina vänner igen. Och det är något jag verkligen uppskattar. Och alltid lär man känna någon ny. Det här lägret lärde jag känna några norskar och en dansk kille. Pratade en del med två danska tjejer också...men mest på engelska. Vad jag upptäckte var att det går att förstå danska om man vill göra det tror jag. Det var hur som helst återigen ett grymt bra läger! Tyvärr så skulle jag jobba idag så vi (Gabriel och jag) fick åka hem i natt. Vi åkte senare än tänkt och kom inte hem frörrän 03.15. Så jag fick 4 timmars sömn i natt och det var grymt jobbigt på jobbet. Var helt slut i huvudet. Men det var det värt!:) Tack alla för gemenskapen!

Idag fick jag jobba i mejeriet hela dagen. Var för övrigt första gången jag gjorde ett handtag där. men eftersom att jag ska vara där själv hela dagen i morgon så skulle jag skola in mig lite först. Kom in i det i slutet men det är ju så kallt? 

Kan inte undgå heller att nämna U21 semin. Missade första halvlek pga av jobb men såg andra. Engand hade 0-3 ledning i paus och på 13 minuter fixar Sverige en kvitterning. Helt makalöst kapabert bra! Vilket gäng, vilket slit, vilken kämpaglöd! Detta är utran tvekan Sveriges framtid i fotboll. Synd bara att England vinner på straffar, det var dom inte värda tyckte jag för Sverige hade allt i slutet av matchen. Men en eloge till Sverige U-21 landslag! 

En måndag på ICA

Galet roligt att jobba idag. Åtminståne första halvan av dagen. Då gick alla runt och drev med alla. SOm befarat klarar sig inte Anna utan mig på butiksgolvet för hon hade slängt kartonger överallt... Fredrik gick och gnällde över att han var trött och seg och Alexander var bara i vägen...Och därtill att alla driver med varandra. Det är sånt som gör det så otroligt roligt att gå till jobbet! 

Nu är jag ledig tre dagar. Eller skulle egentligen ha jobbat på onsdag men tog ledigt. Detta för att Corpus Christi - En kristen ungdomskonferrens går av stapeln i Varberg i veckan. Ett läger som jag väldigt gärna vill åka på. Har sett fram emot det jättelänge så det ska bli sjukt roligt att komma dit och träffa alla från väster igen! Åter igen tvingas jag skippa sisia kvällen/natten/dagen på ett läger. Måste hem och jobba fred-sönd. Men kan ju vara där några dagar i alla fall.

Hade tänkt fara över Växjö i morgon för att hämta ut min telefon. Skickade in den på lagning den 27 mars. Förra veckan fick jag ett sms om att den var klar..eller, skulle få en nu likadan. Men så hade dom skickat den idag så den kommer väl hem i morgon någon gång. Äntligen! Är så sjukt less på den jag har fått ha under tiden! Men nu har jag en ny i handen snart så då får jag väl sluta klaga...

Match var det på schemat idag också. fjärde raka i a-laget tror jag. Iofs bänkvämare men fick spela sista 5 minuterna...och skapade två bra målchanser. En i sista sekunderna då jag sköt precis på ribban om inte målvakten skulle ha tagit den...Men vi vann med 4-1 och gick därmed upp i serieledning!Midsommar

Mycket har hänt sedan jag tog studenten. Har varit mest jobb och jag har fått skåda hur det kommer att bli i sommar; nämligen otroligt stort kundtryck både från höger och vänster. Speciellt nu innan midsommar var det grymt med folk. Allra mest på torsdagen, jobbade inte fredagen men antar att det var mycket då med. Det sas att det förmodligen skulle bli ett nytt försäljningsrekord i torsdags. Midsommar är en av årets absolut största helger inköpsmässigt. Man brukar ju äta nypotatis och sill, dte känner de flesta till. Vi hade ett erbjudande på matjesill: 3 för 10 kr. Tragiskt nog fick vi inte hem någon sådan sill i torsdags. Och det fast vi hade beställt. Illa. Och inte nog med det så tog potatisen slut framåt 17...ajajaj...

Midsommar ja. Den firades med Gabriel, Oskar och Cornelia på Hammarsjöbadets camping i Gamleby. En ganska fin camping, men aldrig att jag åker dit igen. Personalen var så grymt dåliga! Dom hade inte informerat oss om vad det kostade. Så när vi kom dit var det tydligen dyrare eftersom att det var midsommar plus att vi fick betala för varje person för sig eftersom att vi inte hade föräldrarna med och det var en familjecamping. Sådana saker måste dom ju informera om kan man tycka! Men vi fick en glass som plåster på såren...
För att ta fram lite positivt ur det hela så kan jag säga så mycket som att det blev en bra helg. Grillat kött båda kvällarna, fin gemenskap och pokerspel. Synd bara att Gabriel fortfarande har ont efter operationen och Oskar fick ont i handleden. Detta gjorde att fotbollen och volleybollen fick ligga still för det mesta. Oskar och jag tog fram fotbollen några gånger dock. Men tvi varle vad svårt det var för mig att träffa hålet!;)
 En lyckad helg blev det i alla fall! Tack för det! 
Välanvända citat: "Ajajaj", "Där/här börte", "jobbigt va?" Haha!!

Nu väntar en dag på jobbet i morgon. Sen på tisdag börjar Corpus Christi i Varberg. Så jag åker dit tis-tors. Ska bli hur roligt som helst. Programmet ser jättenbra ut så det kommer att bli kanonbra! Det blev ett läger i sommar trots allt...


För jag har tagit studenten!

Fredagen var en av mitt livs absolut bästa dagar! Att det skulle vara så roligt att ta studenten hade jag inte ens kunnar föreställa mig! Vi börjar från början. Tänk dig känslan när du vaknar upp på morgonen, nervös så att du håller på att spy...okej, den känslan är väl inte allt för härlig...Champagnefrukost hos Madde. En stund man bara hade hört andra prata om innan. Nu fick man uppleva den själv. Var väl kanske inte världens bästa stämning men det skulle komma. Rekorn höll ett litet tal till oss och efter det sa han: "Nu får ni ta på er mössorna!" DÅ!! Kan man säga att festen brakade igång. Vilket jubel det blev. Alla började sjunga och så fortsatte det hela dagen. Under tiden som dagen gick ökade stämningen hela tiden och alla var lyckliga! Tänka sig att det ska vara så roligt att skrika så mycket! För så mycket som jag skrev i fredags, så mycket har jag aldrig skrikit förr och kommer troligtvis aldrig att göra heller. Den speciella känslan kom när vi skulle springa upp på scen. Det var då som man verkligen var fri, det var då som den äkta lyckan infann sig, det var då som man verkligen kunde säga att jag har tagit studenten! Tänk dig själv att efter så många år av slit och skoltrötthet och lesshet få med gott samvete sjunga "För jag har tagit studenten, för jag har tagit studenten..!!!" Det var så otroligt roligt och härligt! 

Det är faktiskt svårt att förstå att lilla jag har tagit studenten. Aldrig mer någon skola, inte för tillfället i alla fall. Ja, den känslan som jag hade då och som jag fortfarande bär på, även om den har avmattats lite, är så underbart härlig! Det sägs att studenten och bröllopet är de bästa dagarna i livet. Nu har jag upplevt en av de dagarna och kan nog inte annat än att instämma. Studenten för mig vad en av mitt livs roligaste dagar! Tack alla klasskompisar och vänner som man har umgåtts med och lärt känna under alla år! 

 

Snart så...

Tre mycket intensiva dagar har nu passerat. Dagar som mest bara handlat om jobb, jobb och jobb ytterligare en dag. Har tidigare bara fått jobba onsdagar men den här veckan har jag fått jobba mycket!. Otroligt roligt! Fast man blir lite seg så det där schemat jag har som ligger på 32 timmar i vekcna är perfekt. För det innebär ju att jag har minst en ledig dag i veckan, vilket kommer att komma väl till pass. För på mitt jobb kan man inte ligga på latsidan direkt. Intensivt arbete hela tiden. Men det är roligt! 

Två matcher på två dagar har det hunnit bli också. Den i går med B-laget tänker jag inte ens nämna för den var så pinsamt dålig! Men idag gick det bättre. Fick chansen med A-laget i smålandscupen. Idag ställdes vi mot ett topplag i div.2. Vi spelar i 5:an. Trodde vi skulle få storstryk och det hade väl de flesta räknat med. Men Vi stod upp bra mot dem och klarade oss med en uddamålsförlust, 2-3. Men det får vi vara nöjda med. Jag fick hoppa in och spela vänsterback i 25-30 minuter och det gick rätt bra. Har inte haft den positionen innan. Men fick mycket beröm av tränarna efteråt så jag är nöjd!! 

Bara en dag kvar nu innan den stora dagen! Tänk att jag(!) ska ta studenten! Helt ofattbart men obeskrivligt roligt och skönt ska det bli! Tänk att ta på sig mössan och bara sjunga: "För jag har tagit studenten...!" Ser fram emot det såå otroligt mycket! 

I morgon blir det heldag med klassen. Boda Borg ska vi till i Sävsjö. Ett ställe som liknar Fångarna på Fortet ungefär. Ska bli roligt! och sen på kvällen blir det fest och så ska vi fixa i ordning vagnen:)

Tur retur till Skåne

Pappa skulle idag predika i Ekets missonshus i Skåne. Eftersom att vi har släkt och vänner där nere så passade vi på att fylla en bil, ja, alla som kunde följa med...Väl där bjöds vi på riktigt god mat av moster Agneta. (Tror jag har kommit in i ett "ätarstadium" igen där jag äter och äter och äter...) I missionshuset fick vi lyssna till två otroligt bra föredrag. Pappas var särskillt givande! Kören Kors & Tvärs var där också och sjön så vackert! Många ungdomar där idag så man fick träffa många vänner igen! Mycket trevligt! En kompis försökte övertala mig om att jag skulle gå på LMH istället för Fjellheim. Visst, det är närmare, men Danmark? Känner mig inte överdrivet sugen på det språket och det landet. Hon sa att om jag hänvisade till språket som ursäkt så var det den sämsta ursäkten jag bara kunde komma med. Men att ägna 2 månader åt att lära sig förstå språket vet jag inte om det är värt. Dagen avslutades med att jag körde hela vägen hem. Blev lite spännande på slutet då vi hade vääldigt lite soppa i bilen och såg både älgar, rådjur och rävar över vägen:) Lite extra spänning i vardagen:)

I morgon (måndag) blir det, om folket inte ändrat sig, party hos Julia! Kulkul!:)