Läger stundar

Nu stundar ett Höstläger i Silverdalen! Har sett fram emot det väldigt länge nu. Sitter i programkommittén så det är bland andra jag som ahr utformat programmet. Ska bli intressant och roligt att se hur det utformar sig. Många deltagare är det i år. Runt 150 pers vilket innebär rekordmånga. Roligt! Speciellt roligt är det att så många nya kommer som aldrig vare förr. Norrlandsfolket kom igårkväll. Och Göteborgsfolket kommer snart. Ser fram emot att få träffa dom igen! Lägret lägger vi i Guds händer så blir allt bra! 

Vänner betyder allt

Vad är det som gör att man klarar sig ut svår situationer i livet? Vad är det som egentligen är värdefullt i livet? Kanske svarar du pengar på den frågan. En annan kanske tycker att det är karriären eller fester med alkohol inblandat. Jag svarar inte på något sätt av de alternativen. Mitt svar på frågan är: Mina vänner. På sista tiden har jag verkligen fått förstår vad mina vänner egentligen betyder för mig. Ni betyder så oerhört mycket. Jag känner en sån enorm glädje över att få känna att det finns dom som tycker om mig för den jag är och inte för vad jag gör mig till. I helgen ifck jag förmånen att åka på 18-årsfest för en av mina sbsolut bästa vänner. Annie Larsson. Hon har blivit vuxen nu! Blev otroligt glad när jag fick inbjudan av henne. Hon ville att jag skulle komma och fira hennes födelsedag:) Hon hade ställt till med både det ena och det andra. Maten var kanon, verkligen och så massa gott! Åt tills jag storknade. Som väl är så har hon ju fler vänner än mig, som också var bjudna. Vi fick en riktigt fin kväll och jag träffade flera av mina vänner som jag inte träffar så ofta! Riktgit roligt! Kul också att lära känna lite nytt folk. 

Däremot kan jag ju efter den festen säga att oförberedda telefonsamtal, där man under en slags smärre chock, på 3 sekunder ska komma på nåt vettigt att prata om med en person man knappt känner. Då inte det är mina starka sidor slutade det i ett nästan pinsamt läge där man önskat att man fått förbereda några frågor... Bättre lycka nästa gång känner jag...

Nån hockey blev det emellertid inte i går. Som jag hade längtat efter att få skrika halsen hes. Men biljettern avar slut när vi skulle boka. Därför bestämde vi oss för att se Mamma Mia på bio. Är inte så för musikaler men den här var grym! Måste verkligen börja lyssna mer på ABBA. Nästa skivinköp kanske?

Har, för den som inte fattat det, varit hos Jeremia hela helgen. Också en av mina bästa vänner, även kallad kusin. Nis ka se när han lirar piano och synth. SÅ sanslöst duktig han är! Kan ju Toto:s solon hur bra som helst! Inte så ofta vi ses men roligt att vi fortfarande håller kontakten! För han är en riktigt bra vän. Vi kan få så bra samtal ihop!

Ska strax ut och hjälpa Lingmalm med några bänkar in till kapellet. Vi blir många deltagare till lägret i år. Därför behövs fler sittplatser. Men jag fårstår inte hur vis ka få plats över 150 pers i den salen? Det får Gud hjälpa oss med. Han ser vägar i allt! Även när allt tycks mörkt och avlägset.  

Promenad

Tänk vad mycket en liten promenad kan göra. Tidigare idag kände jag mig helt nere. Var arg, irriterad och kände nästan bara för att skrika och kasta skit på allt och alla. Sån är inte jag. Kunde på grund av min ilska, (som uppkommit av olika anledningar som inte nämns offentligt), inte alls koncentrera mig på min svenskauppgift som jag var tvungen att skriva idag. Därför beslutade jag mig för att ta en promenad i det kyliga höstvädret. För nog har det blivit kallt nu! Den promenaden gjorde underverk. För när jag kom hem igen hade jag lugnat ner mig och kunde sätta mig med uppgiften igen. Och nu, några timmar senare är den äntligen klar! betyget får bli som det blir för nu orkar jag inte mer. Nu tar jag en dryg veckas lov från allt vad läxor heter. 

I morgon åker jag ner till jeremia i Skåne. på lördag är det 18-årsfest hos Annie och sen stannar jag kvar i söder till tisdag. Måndagskvällen kommer antagligen att spänderas med skrikande hals i Ängelholms ishall. blir grymt roligt! Hörs efte helgen non gång. 

KÖRKORT!

Lång väntan är över. Spänningen är (till viss del) över. Teoriboken är lagd på sidan. Timmarna borta från skolan är över. Övningskörningsskylten är borta för alltid från bakluckan med mig vid ratten. För nu har jag KÖRKORT! Hur underbart är inte det? Att själv få sätta sig vid ratten och köra, utan att mamma eller pappa sitter bredvid och kollar?! Nu kan jag köra till träningarna själv. Till skolan också om det finns nån bil ledig. Ett bekvämare liv helt enkelt...

                                               För att dra
historian om hur det gick till.
Åkte in till Vimmerby på morgonen. Kom till halkbanan bara några minuter innan uppskrivningen skulle äga rum, kl 10.00.
Hann därför inte bli så nervös inför det. men när jag kände mig klar med det vågade jag knappt se resultatet. Men jag blev godkänd! (58p) En tung sten föll från hjärtat och jag gick och åt på Sibylla. Goda hamburgare dom har där förresten. Men sen var det tillbaka till halkbanan och sitta och vänta och vänta och vänta. En lång nervös väntan. Som tur var träffad ejag på en tjej där som också skulle köra upp samtidigt som jag. Vi snackade bort sista 40 minutrarna ungefär innan det slutgiltiga körprovet skulle äga rum. Genom att prata behövde jag inte bli så där frukatnsvärt nervös som jag hade väntat att bli. Men väl i bilen så släppte allt och allt kändes kanonbra. Sen säger han "Du är godkänd". Jag fick blackout i huvudet då. kunde knappt fatta det. Men nu sitter jag med intyget och det ska jag behålla. Som jag har väntat på det här!

Nämnas kan även göras att det inte var långt ifrån en krock med rådjur i första turen. Höll hastigheten och kunde bromsa...Men ack hur illa det hade kunnat sluta. Va en sväng i O-hamn med Emanuel också.

Nu ska jag försöka följa alla goda råd om att köra försiktigt. För man vill ju interåka ut för något.

Pappa och jag i trafiken

Pappa och jag tog en sväng in till Vimmerby idag också för att köra lite. Kände mig osäker i villaområdena på lektionen i torsdags så jag ville köra en stund där för att bli mer säker. Kändes mycket bättre idag och tyckte att det flöt på bra! Så nu hoppas jag att jag kan köra lika bra på lektionen på måndag. Täta körlektioner nu. Men hade jag backat tillbaka tiden ett par månader så hade jag inte valt att köra med Mats i H-fred. Han känns inte så seriös och man får dra ur han allt. Han är jättesnäll och kan sin sak men han känns inte så engagerad som jag vill. Så jag tror att trafikskolan i Vimmerby är ett bättre alternativ. Båda mina bröder har ju kört där och dom är nöjda och klarat kortet på första försöket. Slutsats: Kör på V-by trafikskola istället för H-fred.

Annars har dagen ägnats åt mycket läxor och teori. Gjort tre slutprov och klarat alla så kanske att jag börjar få kläm på den delen också. Kom på en bra tolkning på allegorin "Djurfarmen" också. Min tolkning ska handla om förtrycket mot invandrarna, ur de utsattas synvinkel. Den döda vinkeln kankse man kan säga ocskå eftersom att inte så många tänker på hur dom faktiskt kan ha det...

Oj nu måste jag använda dammtrasa och dammsugare på rummet ett tag. Film sen ikväll? får se om jag orkar.
Bless

sladdat

Igår va jag i Vimmerby tidigt på morgonen för att göra riskutbildningen till körkortet. Halkbanan med andra ord. De va sjukt kul! men framför allt intressant och lärorikt. Nu förstår jag bättre varför det är 30 utanför skolor och så. 20 km/h gör så otroligt mycket! Hoppas att jag kommer ihåg det när jag tar mitt kort. Egentligen borde man göra om halkkörningen efter ett visst antal år så att man återigen får uppleva hur dte känns att bromsa på halt underlag. men som i så många andra frågor går väl bekvämligheten framför liv.

Vanlig körlektion igår på eftermiddagen också. Gick väl sådär. Måste tänka på att titta upp tidigare och mer, så att jag vet om det kommer någon bil och kan anpassa mig  efter det. Körning i villaområde med högerregel är det jag känner mig mest osäker på. Hoppas att jag kan känna mig säker med lte mer övning till uppkörningen. När är den? Om du det visste;)

Idag är jag sjuuukt trött. Orkar ingenting känns det som. Är en sån där dag där man bara vill gå runt i mjukisbyxor och inte göra nånting. Mjukisbyxorna kan jag ju dra på mig men jag har så sjukt mycket att göra. Känner att jag ligger efter i så mycket så den här helgen kommer jag vara tvungen att tillägna läxor. Körkortsteorin måste jag plugga en del på också. Har så mycket att fixa klart så att jag tvingas avstå från att åka till Kalmar i morgon och se KFF ta emot Elfsborg. En match jag jättegärna vill se men då går hela dagen bort. Så det får jag snällt avstå. Får väl ha tv:n på i bakgrunden så ja hör när Kalmar vinner i alla fall:)

En liten kort tupplur nu innan jag fyller på koffeinhalten i blodet och tar mig an vad som tvunget är.

ser slutet

Jag ser slutet på två punkter nu. För det första är det när det gäller min ack så långvariga förkyldning. Äntligen tycks den lämna kroppen för gott. För det andra börjar jag se slutet när det gäller psykologiarbetet. Har skrivit klart all text nu så i morgon ska jag bara fixa det sista på layouten. Dock ser jag ett problem. Vi bestämde att vi skulle redovisa detta arbete muntligt en gång när alla kunde vara med. Vi beslutatde nu på tors kl 08.00. Problemet kom jag på idag. Har tidigare inte tänkt på att jag är i Vimmerby då och sladdar med bilen. Det kan jag inte avboka så jag få antagligen se fram emot att redovisa ensam med Annemo. Och det ska väl fungera det med.

Ihållande värk

blank_pageNu har jag haft ont i halsen i snart två veckor i sträck. Enda uppehållet var under matchen igår. Men det tycks ju bara bli värre och värre. Det är inte drömscenariot direkt. Kändes som att de skulle gå över i veckan men icke.

Har hemuppgifter i både rättskunskap och svenska i morgon (tro inte att jag för en skull kommer att göra det i morgon) vilket innebär att det bara är idrott på schemat. Men det verkar som att jag får vara borta från idrotten en fjärde gång nu om det inte blir bra mycket bättre under natten. Det innebär att även träningen i morgon är i fara. Det gillas inte.
Men går väl försöka glädjas över en ledig dag i morgon istället för att tycka synd om mig själv.

Va ute för första gången idag med pappa bara för att köra bil. Innan har jag bara kört när vi har skullat åka nån stans. Men eftersom att körkortet närmar sig så ville ja ut och köra lite. Cruisa runt inne i V-by ett tag. Känner att jag måste bli säkrare på stdskörningen. Men fortafarande ett tag kvar att lära sig på.

Behandla andra som du själv vill bli behandlad

Sitter nu med mitt psykologiarbete. Skriver, som ja har nämnt tidigare, om filmen Radio och drar paralleller till olika psykologiska perspektiv.  Nu ska jag inte dra en hel psykologisk redogörelse över det. Men summan av kamelen av det jag funderar på är ett citat i filmen. Översatt låter det så här: "Han behandlar oss som vi borde behandla varandra." Tänk om alla hade levt med inställningen att behandla sina medmänniskor på samma sätt som man själv vill bli behandlad. Ingen vill bli mobbad, därför hade ingen heller mobbat. Ingen vill bli sårad, därför hade ingen sårat. Ingen vill bli hatad, därför hade ingen heller hatat. Ingen vill leva utstött, därför hade ingen heller stött ut någon. Vi hade kort och gott tagit hand om varandra och gett kärlek till varandra, Vi hade struntat i utseende och status. Vi hade sett varandra som människor som är lika mycket värd som jag själv. Ljuva tanke om världen hade varit sådan!

två byten

Idag spelade jag karriärens första innebandymatch. Var helts jukligt roligt! Vi mötte Fliseryd som absolut inte hade något att sätta emot. Men fult spelade dom som bara den. I fotbollen tog det 4 år innan bollen nådde nät. Innebandykarriären behövde bara bli två byten lång innan jag sprätte in den från slottet i nättaket. Såå skönt! Blev två assist också. så 3 poäng i första matchen. Slutresultatet blev till slut 12-2 och vi spelade grymt bra och alla kämpade hela matchen. Så ska det se ut!

Långhelg

Med kaffet bredvid mig, lite schysst musik och ett gott humör ska jag nog klara av den här helgen också. För den kommer inte innebära något slappande. Har en hel del arbeten och sånt att sätta mig med som jag bara inte kan hålla på att skjuta upp hela tiden.

Tog långhelg. Idag hade jag bara idrott på schemat och med min onda hals kunde jag ändå inte vara med så då va ja hemma istället och tog sovmorgon. Halsen ville jag också spara till matchen i morgon. Ja, match redan! Tränarna tycker att jag är duktig på innebandy och vill ha med mig i B-laget direkt. Känns riktigt roligt! Hoppas att man kan tillföra lita också. Har en hel del kvar att lära mig men det ska nog bir roligt det här! För att det ska kunna bli bättre måste jag ha nya skor. De inomhusfotbollsskorna jag har nu är två år gamla, sjukt sköna men ack så slitna. Undersidan är helt glatt, vilket innabär att jag inte får nåt fäste och måste ta ut svängarna nåt makalöst. Det ska det bli ändring på mer ett par stabilskor. Ska se om jag kan hitta några i Vimmebry idag. Åker dit om några timmar. Ska till audionomen kl 16. Så då passar ja på i samband med det.

Back to work.

TOTO för hela dan

Nu har jag suttit framför datorn ett antal timmar och hela tiden haft på TOTOs underbara musik! Den går bara inte att beskriva! Så skönt att lyssna på. Bottom of you soul är bäst.


Where are the children we lost not long ago
Feel for the Mothers who weep for them
I pray for the Fathers who are standing by their side
In their world of pain and suffering

Have you ever seen the look in a hungry child's eyes
They can't eat money or promises
Give them your smile and try holding out your hand
Let them know you're there, let them know you're there


Why is it always the ones that we love
Are the ones that will never come home
Why must all of the bridges we cross take their toll
Always remember the voice in your head
Speaks to you when you're alone
And it comforts you
From the top of your heart to the bottom of your soul


Känner att halsen gör ont igen. Tjurigt! Men jag ska ändå åka o träna idag. Pallar inte va ifrån det mer nu. Ska bli roligt att gå dit igen. Suttit vid datorn sa jag. Ja, jag har varit seriös. För en gångs skull har jag faktsikt åstadkommit något. Även om det inte blev jättemycket så i alla fall en början till ett psykologiarbete. Tungt. Ska nu innan träningen också se om jag kan läsa lite svenska också.

Mer pengar till undomen!

Första dagen i skolan idag efter förkyldningen. Gick ganska bra. Trots att jag hade jättesvårt för att sova förra natten. Tradigt att ligga vaken timme efter timme...Och det enda man tänker på är just det faktum att man inte kan sova.

Har tänkt enda sen jag kom hem kl 5 att ja ska skriva på mitt psykologiarbete, utan att ens öppna blocket...Läste 20 minuter i boken djurfarmen som vi läser på svenskan. läste dom 20 minuterna som vi fick ledigt ifrån. sen orkade jag inte mer. Skoltröttheten är enorm just nu. Blotta tanken på att plugga gör mig nervös.

Kvällen har ägnats till största del till att kolla runt lite på mobiltelefoner. Känner ett behov av en ny snart. Fast jag vet att jag lovade mig själv när ja köpte min nuvarande för två år sen, att jag inte skulle köpa nån ny förrän den hade gått helt sönder. och det har den inte gjort än. joysticken segar och skalet är sprucket på flera ställen så snart faller det av.
Sen kvarstår det faktun att jag gärna vill ha en dator också...ska se över min ekonomi lite, dvs göra upp skulder osv.

Att pengar ska behöva stå i vägen för folk att åka på läger tycker jag är synd. Alla läger och resorna dit borde va gratis eller så få pensionärerna betala åt oss unga! Mer pengar till undomen!!

Bättre sent än aldrig

Idag fick jag mitt anställningsbevis som min chef lovade att skicka när jag slutade för nästan två månader sen...men bättre sent än aldrig, som det brukar heta. Han skrev ett omdöme också. "Vi har varit nöjda med Natanael, som varit lätt att samarbeta med och har bra kommit in i jobbet som han har utfört bra, vi kan varmt rekomendera honom."
Inte illa kommentar på första jobbet:D Måste börja söka jobb nu. Vill ha extrajobb nånstans. Gärna i en matbutik. Ska prata med Stefan först bara så ja vet vad jag ska säga osv.

Har vare hemma idag också. Huvudvärken kom på morgonen (om det är morgon kl 12?) och släppte inte förrän sent in på eftermiddagen. Trots det satte jag mig och läste psykologi nån timme. Körkortsteorin läste jag lite på också. Läste kapitlet om "bilen", måste ju vara det tråkigaste man kan plugga. Men lite bätte koll har jag nog på det nu.

För den som är uppmärksam har jag också ändrat lite på färgerna i bloggen. Det listade jag ut själv hur man gjorde. Lite roligt faktiskt. Kommer nog komma fler ändringar så småningom. Måste lista ut hur man gör först bara.

Radio

Lördag, tog det lugnt till och börja med. steg upp nån gång efter 12. Men vad mycket jag hjälp mamma! Har damsugit nästan hela huset åt henne. Hon ligger själv med nästan 39 fraders feber...stackars människa. Tur att det inte är lika illa för mig. Har sett klart filmen Radio också, som jag ska använda mig av till psykologiarbetet. Tar mycket längre tid att titta när man antecknar också. Det är för övrigt en av mina favoritfilmer. Handar om en utvecklingsstörd ung man i min ålder ungefär. Han blir sedd av en tränare för ett skolfotbollslag. Från att inte knappt kunna prata alls, går han, tack vara coach Jones, till att bli en av skolans mest omtyckta personer och han uppskattar allting han får och folk säger till honom. Den filmen är så fin. Speicellt Jones handlande. han går emot alla som tycker att Radio i princip ska tas bort från samhället och behandlar honom med respekt. Man får sig verkligen en tankeställare. Man ska behandla andra som man själv vill bli behandlad och det är aldrig någonsin del att försöka hjälpa någon! Har du inte sett den så uppmanar jag dig till att göra det!

Nu är det NHL-premiär i Globen. Ottowa och pittsburgh är på besök. Ska bli riktigt kul att se! Första NHL-matchen jag ser btw. om än på tv så...

Pizzabeställning snart också. det ser ja fram emot!

Tell me, How am I supposed to live my life without you?

How am i supposed to live my life without you? Ja du...den som det visste...
Den låten har i alla fall satt sina spår i min hjärna efter att Kevin har sjungit den två gånger i Idol. Han gör dte så sanslöst bra! Han har en grymt bra röst! Ser fram emot fredagsfinalerna nu. Jesper ska åka nästa vecka, annars vet ja inte va ja sak ta mig till. Bra att jenny åkte idag i alla fall. Bäst ikväll var Kevin och Robin E. Men min favorit, Anna, är aldrig dålig!

Orkade inte sätta på någon film innan idag...får bli en nattfilm nu istället efter att ha äte lite.

I morgon har jag lovat mamma att hjälpa henne o städa. Så det är väl prio ett efter uppvaknandet från en skön natts sömn. Hoppas bara att ja kan sova i natt. Har inte blivit så mycket med det de senaste nätterna. Har legat vaken långt inåt småtimmarna med huvudvärk osv..

Krya på mig får ja la säga:P

Det man planerar är inte alltid det som händer

Länge hade jag sett fram emot den här helgen. En helg som skulle innebära kära återseenden av några man lärt känna i sommar. Det skulle vankas ungdomsläger i Alvesta. Arrangör: KFU. Istället för att just nu ha suttit på bussen, påväg mot detta läger, sitter jag sjuk framför datorn och gör ingenting. Smittan kom antagligen från Emanuel. Halsont, huvudvärk, snuvig och allmänt seg. Då är det nog inte rätt tillfälle att åka på läger och ha roligt...Så än kommer det att dröja 3-4 vekcor innan folket kommer till Silverdalen. Får hoppas att de som ändå åkte till Alvesta får ett bra och välsignat läger.

Fick hem ett "Sökepakke" idag från Fjellheim Bibelskole i Tromsö. Intressant läsning och blev grymt sugen på att åka dit nu. Vet dock inte om det blir nästa höst eller hösten efter. Så sjukt roligt att gå på en bibelskola ett helt år! som konfirmationsläger, fast mycket seriösare och mycket längre! Ser verkligen fram emot det! Mamma tyckte emellertid att ja skulle kolla upp andra Bibelskolor också och jämföra lite. Möjligt att jag gör det men känns som att det är till Fjellheim jag vill. Ge mig gärna förslag om du känner till nån bibelskola nån annan stans.

lite film nu kanske? Sängen lockar för den delen också. kanske kan bli en slags kombination.

Ny karriär

Förra helgen var den roligaste på länge! Oskar Lundmark (Cornelias bästeman) och hans klasskompis Martin Nordmark kom mer på besök. Så sjukt roligt vi har ihop! Martin är helt klockeren hela tiden o Oskar som pikar pappa vid matbordet...roligare sällskap får man leta efter! Martin fick till isn förtjusning se både bullerbyn och katthult. Den helgen gillades:)

Måndagen slutade i att jag påbörjade en ny karriär. En karriär inom sportens verksamhet med klubba och boll. En sport som även brukar kallas Innebandy. tror att det kan bli grymt roligt i Hultsfreds IBK! Kul att lära sig nåt nytt. Men hann bara med en träning innan sjukdomen tog över. Halsont, huvudvärk och förkyld. Så tröttsamt.

I helgen har jag planerat att resa till Alvesta på ungdomsläger. Har länge sett fram emot det lägret. Trodde inte att ja skulle hinna åka pga uppskjutna skolarbeten som ska in veckan efter men så fick jag bekräftelse på att det arbetet, som för övrigt handlar om psykologins olika perspektiv, inte skulle in förrän v.42. Vad bra tänkte jag! Då åker jag! Men så är det ju självklart att man skulle gå o bli sjuk. Blir jag inte bättre under natten så får jag stanna hemma. Det tjänar ingenting till att åka iväg o försöka va social när man är sjuk. Det är som att äta korv utan bröd eller att köra bil utan att veta hur man gör. Vill helt enkelt inte uppleva det igen...(att vilja va social utan att kunna det pga sjukdom)

Appropå det så körde jag på körskolan idag i Vimseby. Börjar få pejl på läget nu känns det som:)