Klar med projektarbetet!

Klockan är nu 02.55. Jag vet, det är alldeles för sent! Men jag måste ändå bar säga att för några minuter sen blev jag äntligen, efter flera månaders slit och tänk och grubbel, klar med mitt projektarbete! Känns så fantastiskt skönt att ha det ur vägen nu! För det har tyngt mig väldigt mycket den senaste tiden. Så det är en tung sten som denna natt har fallit från axlarna. Jag har lärt mig otroligt mycket om ICA när jag gjort det här arbetet. Otroligt mycket som jag säkerligen kommer att ha nytta av i framtiden!Skandalsöst Nokia!

Idag är den en månad sen jag skickade in min telefon på lagning. Ska det behöva ta en månad för att få tillbaka den? Nej, det ska tydligen ta ännu längre tid! För enlgt vad jag kan utläsa har den bara kommit halvvägs i reparationsstadiet. Tydligen så är den inskickad till Nokia för andra gången pga att den inte fungerade korrekt. Är dom så värdelösa på Nokia att dom inte kan laga en telefon ordentligt? Och på Telenor kan dom visst inte göra någonting alls åt det. Försökte kräva en ny telefon men nej. 

Något som i alla fall är bra är att felet var elektriskt och att det då går på garantin. Jag trodde det var en vattenskada som gjorde att x antal knappar slutat fungera. Det var ju glädjande i alla fall...

41

Det är nu 41 dagar kvar till studenten. Det är fredag. En helg framför mig. Allt borde vara perfekt! Men nej känner jag. Allt är allt annat än perfekt. Jag ser framför mig en hel hög med saker som måste göras de närmaste veckorna. Det är arbeten hit och dit och prov och masa krav på mig själv. Hur ska man bära sig åt för att ta tag i allt? Det är den frågan jag bär på nu. För, för att sitta här och bara oja sig lönar sig väl inte i längden? Men att komma på andra tankar är svårt, mycket svårt. Det som är prio ett i helgen är i alla fall projektarbetet. Det är sista helgen jag skriver om det nu, för nu ska det bli färdigt! det är bara så. Sista inlämningsdag är på torsdag. Har "bara" diskussion och analys kvar samt sammanfattning och layout. Detta kan ta otroligt lång tid. Men jag vet bara inte hur jag ska börja? 

Visst är det glädjande att vi har våren här, 18 grader varmt och strålande sol. En helg som denna borde tillbringas utomhus, på en filt med bra musik. Men tragiskt nog är det deprimerande att tänka på att den fina vårvärmen kan man inte tänka på än. den får man försöka undvika. Men sånt är väl livet. Ser så mycket fram emot Kristi Himmelsfärdshelgen. Dels för att det är bröllop och man får träffa massa fina vänner igen, men största delen rör faktisk skolan. Betygen ska vara satta den 26 maj. Detta innebär att alla uppgifter ska vara inlämnade innan den helgen, för att lärarna ska hinna rätta. Detta innebär att från och med den 21 maj så är jag läxfri! Den känslan jag kommer att ha då kommer få mig upp i extas! Tjoo vad lycklig jag är då!

Mer kaffe åt poliserna!

Tråkdag i skolan idag. Var dundertrött av någon anledning...men Ange och jag fixade i alla fall klart ekonomiuppgiften som vi har hållit på med i över en månad nu. Känns skönt att lämna in saker:) Men än väntar en tid med otroligt mycket läxor och skolarbeten...
Åkte som vanligt och jobbade denna onsdag också. Eftersom att jag för en gångs skulle hade alla lektioner och inte skolkade från ekonomin så kom jag något senare dit idag. Blev 4 timmars jobb. Sen när jag kom hem stod polisen utanför huset och gjorde fartkontroller. Tur att jag blivit varnad för det innan jag kom dit...brukar annras köra lite fort där utanför..
Men när de hade stått där x antal timmar så tyckte jag dom kunde vara värda nåt. Dom sänkte ju hastigheten på bilisterna något iaf. Bra att dom värnar om vår katt:) Iofs så var han inne men...:) Pappa och jag tyckte dom kunde få sig en kopp kaffe. Så jag gick ut och gav dom det. Men när jag kom ut dit så skulle dom precis leka datten med en bilist som kört för fort så jag fick återkomma när dom kom tillbaka. Det gjorde jag och dom blev mäkta glada och tacksamma:) Dagens goda gärning va? 

Seriepremiär

Då var seriepremiären avklarad. A-laget hade sin igår och vann med klara 5-1. B-lagets tur idag. Vi har gått upp en divison till den här säsongen så motståndet kommer säkerligen bli tuffare. Fick spela hela matchen idag, brukar inte få gör det så ofta annars. Det som var lite sämre var att jag fick spela back nästan hela matchen. Fick gå upp på högermittfältet i slutet av varje halvlek. Jag gjorde väl inte bort mig direkt på backplatsen men jag känner att det är inte där jag hör hemma. Jag är löpstark och vill springa mycket. Därför vill jag också ligga och slicka kanterna och ta djupledsbollar. Men får väl rikta in mig på att jag nog kommer att få byta positioner ganska hej vilt den här säsongen. Kan kanske få möjlighet, om man nu kan se det som en sån, att utveckla mitt backspel lite. 

Såg ut att gå mot en 0-0 match faktiskt men så gör motståndarna två mål ändå. Vi klappar ävl nästan igenom efter 0-1. och att jag missade öppet mål ska vi väl inte heller prata om? Dom där bollarna som kommer en halvmeter högt upp som bara är att peta in missar jag nästan alltid! Förstår inte att det ska vara så svårt. Idag fick jag ett sånt inlägg. Var väl ett par meter från mål och kastar mig fram och jo visst självklart ska bollen gå en halvemeter över målet! Blir så irriterad på sånt. Som tur var stod jag offside ändå så det hade väl ändå inte blivit ett godtjänt mål. Men en sån boll ska sitta i nätet! så är det bara!

SP räknar ner!

Måndagar består fortfarande mest av hål. Vi har i klassen kommit fram till att det börjar närma sig vår stora dag nu. 5:e juni. Då ni! Jag kommer vara så dödens lycklig då så ni anar inte! Jag kom på idén om att göra en plansch som förkunnar att SP räknar ner! Kikki och jag var riktigt kreativa och fick fram en snygg "kalender". Så nu visar den på att det bara är 46 dagar kvar innan studenten! Tjohoo! 
men innan den mössan dras på så är det en hel del som ska göras. Ange och jag kom fram till att om man bara klarar sig fram till balen (16 maj) så borde man klara resten också. Har några riktigt tunga veckor framför mig nu...

Michael W. Smith

Michael W. Smith, en av världens största lovsångsledare kommer till Sverige! Älskar hans musik! Har fått ut grymt mycket av den. Han spelar i Jönköping den 22 maj och i Ö-vik den 23. Jönköping är visst redan fullbokat. Hade varits åå kul att åka och lyssna på honom, men är på bröllop då på västksuten då. Så jag får väl nöjt vänta tills nästa gång han kommer, när dte nu blir?

Kriminalkanalen.se

TV4 har startat en ny hemsida! Kriminalkanalen.se. En hel hemsida med massa intressant läsning om kriminologi! Här kan man fälja uppföljning av brott , domar och utredningar. Sjukt intressant om jag får säga mitt. Dom har också startat ett nytt program som handlar om samma sak; Misstänkt heter det. Skulle gissa att det är ungefär lika dant som Efterlyst. Intressant. Ska gå på måndagar. Får se om det är nåt att se:)

Faktadelen klar

Nu börjar projektarbetet ta form på riktigt. Eller än så länge består det bara av 18 sidor ren faktatext. Men det som är glädjande är att jag med dom 18 sidorna nu känner mig klar med faktabiten/resultatsredovisningen. Så skönt! Vilken lättnad! Nu återstår i och för sig diskussion och analys som i sig kanske är den största biten. Men där kan jag ju ta allt i huvudet och där befinner sig mycket tankar kan jag lova! Så det ska nog gå rätt så bra tror jag. Dessutom fick jag veta idag att deadline inte är förrän den 30:e. Jag som har gått in för att det ska in på fredag. Men det gör ju inte så mycket. Nu har jag ju kommit en bra bit på vägen:)

Hjärnskakning

Träning på morgonen idag. Hur gött som helst med mycket folk! 25 pers var vi idag! En lördag förmiddag dessutom. Träningen i sog var rätt tråkig tycker jag. Kanske beror dte på min usla form...
Skulle upp och nicka ett stenhårt inlägg. Blev inte bättre än att jag nickade bollen rätt ner i backen. Gjorde duktigt ont i huvudet och jag blev jätteyr av det. Kunde inte gå rakt och vinglade ett tag. Tänkte inte så mycket mer på det under träningen men efter några timmar började jag må illa. Så det satt i några timmar. Var lite svårt att koncentrera sig på arbetet då. Får bli bättre med det i morgon:)

Påskläger i Gällinge

Det har snart gått en vecka sen jag var på påskläger i Gällinge. Jag hade aldrig varit där innan så blev mäkta förvånad över att det låt så långt ut i bushen. Kände väl de flesta av deltagararna sen innan, eller i alla fall väldigt många. Men som alltid lär man känna nytt folk. Det är makalöst vad snabbt det kan gå att lära känna någon! Ofta när man åker på läger och har sett en person eller flera i bara någon dag så känns det redan som att man känner varandra jättebra och att man har känt varandra bra mycket längre än så. Har en teori om att vi som åker på läger oftast har samma livsuppfattning och tro. Vi vet vad vi vill med livet; känna Jesus och höra honom till. Kanske är det lättare att lära känna någon då? Jag vet inte...

Det här var min första påsk som jag firar på annan plats än Silverdalen. Kul med omväxling. Och jag kan utan tvekan säga att detta var den absolut roligaste påsken jag nånsin varit med om! Jag hade så otroligt roligt hela lägret. Helt makalöst vad bra jag trivdes! Det kände jag fort, det spratt i benen på mig och jag hoppade nästan fram ibland. Det är då jag trivs! Så vill jag alltid ha det! Ja kanske inte att dte spritter i benen jämt men jag vill alltid trivas så bra som jag gjorde där. 

Skulle hem och jobba på måndagmorgonen så vi fick åka hem på söndagnatten. Lite tråkigt men så var fallet. Fick bara 3 timmars sömn den natten. Men jobbet är så roligt så det gick bra ändå:) 

Jobbade hela dagen igår också. Annars har det här lovet mest varit till för projektarbetet. Idag var jag i vetlanda pch intervjuade två handlare på Ica Maxi. Vi hade ett grymt intressant och roligt samtal. Tänk att få prata om Ica med några som verkligen kan det och är intresserade av det! Så den intervjun fick jag ut mycket av. fick sitta på Claes kontor några timmar och jobba med arbetet och åkte sen till biblioteket i Hultsfred för att om möjligt få något mer gjort än om jag hade suttit hemma. Kände att det gick rätt så bra, så nu är väl första gången, med en vecka kvar till deadline, som jag känner att jag har kommit igång med det. Så till alla osm gör det där arbetet nästa år: Börja i tid!!

Har efter ett par sömnlösa timmar de senaste nätterna kommit fram till att jag någon gång under sommaren/hösten kommer att ställas inte för ett svårt dilemma. Mer än så säger jag inte. 

Bortgjord

Alla har väl gjort bort sig någon gång? Jag råkade ut för en sak idag på jobbet. Vet inte om man kan kalla det att göra bort dig men. I alla fall så stod jag på en pall och frontade läsk. Skulle plocka ner några loka-flaskor högst upp på hyllan. Och tror ni inte att jag naturligtvis skulle tappa en av flaskorna! Som tur var så var det ju av plast. Men det gick likväl sönder och läsken bara sprutade runt i butiken, på alla kunder, på frukt och allt möjligt! Då kände man sig inte så stor. Försvann illa kvick för att få tag i torkdon...Några kunder blev nog sura men några tog det med ro också, dte märkte jag på kommentarerna efteråt. :) Det är makalöst vad bra jag trivs på jobbet alltså! Kanske kan tyckas att det är tråkigt att bara plocka varor men jag trivs hur bra som helst med det! Otroligt glad över det här jobbet! 

I morgon eftermiddag bär det av till Gällinge för KFU:s påskläger. Ska bli hur kul som helst att träffa alla från väster och några från söder igen! Dock kommer vi (gabbe och jag) att åka hem på söndag natt istället för måndag eftermiddag. Detta eftersom att jag fick erbjudande om jobb på måndag. Det vill jag inte missa. Är ju trots allt helgdag så man får ju mycket OB-tillägg. Bra att Gabbe gick med på det. Men kan ju tillägga att det krävdes lite mutor;)

Gräspremiär!

Ja, man hann bara med en grusträning innan gräset tittade fram. Otroligt gött att gå på gräs idag! Bättre känsla och ja, bättre fotboll inte minst. Ska ta och börja träna ordentligt nu, för jag hörde att seriepremiären är redan om två veckor! Det trodde jag inte. Ska bli sjukt roligt att dra på sig matchstället igen! Men lite segt var det på träningen faktiskt. Hade sprungit 7 km på idrotten plus utmanarpasset med paulo roberto. Mör i kroppen alltså, men oj så roligt det var!

Grattis får man annars säga till Oskar som har skaffat en ny lady, vid sidan av Cornelia. Kanske var det avståndet som ställde till det. Han kände väl att han behövde hålla något i handen när inte C:s hand fanns i närheten. Därför tar han snart tag i kopplet istället:) Kul! Visste inte att du var så intresserad av hund att du skulle köpa en. Får väl börja kolla på hund programmen på Tv eller nåt så han lär sig...:) Såg den på bild. Otroligt fin var den!

ELU Sports Event

Jag kan ju inte lämna gårdagen orörd direkt. Det är ju som att....ja där kom jag inte på nåt bra att skriva...Men i fredags kväll åkte jag, Gabriel och Mikael ner till Skåne. Igen får man väl tillägga, för det har blivit en hel del resor dit den senaste tiden känns det som. Vi övernattade hos mormor, och efter en mer elle rmindre obekväm natt på en hård, smal och kort soffa s körde vi de cirka 100 meterna till Örkelljunga idrottshall. Där var det återigen dags för ELU Sports Event. Denna gången med en fotboll att pricka målet med. Mitt komponerade lag hette Mupparna och man kan väl säga att vi gjorde skäl för vårt namn när vi förlorade alla matcher...det är väl muppigt om nåt. Men sälskapet var desto trevligare:) Alltid Lika roligt att komma till Skåne! Så goa människor det finns där nere! Helt sanslöst! Därför smärtar det en del när jag tänker på hur länge det kan dröja innan jag åter intar skånsk mark. Planerar inte att åka på några läger i sommar så då blir dte nog inte att jag åker ner. Möjligt att det kan bli nåt impulsläger men inget planerat som sagt. och i höst åker jag ju till Norge ett år så då lär dte inte heller bli av nåt skåne. Om jag inte väljer att åka dit när jag är hemma vid nyår och påsk...
Appropå impuls. Det smärtar också otroligt mycket av att säga att det inte kommer att bli något PULS för mig i år. Tyvärr. Hade varit otroligt roligt att åka dit nu när dom har förnyat det så pass mycket. Men en vän som jag värdesätter väldigt mycket ska till och gifta sig den helgen och det bröllopet missar jag inte i första taget! Då får Puls gå åt sidan...Men det kommer fler tillfällen hoppas jag. Ja inte att gifta sig kanske men att åka på Puls. :)