Jakobsbakken

Har varit och känt mig väldigt, väldigt osocial nu efter nyttårs. Har inte orkat vara social och mest suttit på rummet och läst eller bara slappnat av. I och för sig är det inte att klaga över. Det är otroligt rikt att få sitta själv och läsa Guds ord och begrunda det. Det är något jag gjort alldeles för lite och har bestämt mig för att göra det mer. Viktigt att bruka tiden man har här på bästa sätt. Det sista jag vill när året är över är att känna att jag brukat tiden till "fel" saker. Vill få ut mest möjliga av året på bibelskolan.
I helgen som gick var vi 30 elever som åkte ner till Jakobsbakken, utanför Bodö. Där var det läger som några av eleverna hade arrangerat. En otroligt bra helg, lång bilresa och bra samtal. Blev ett par skidturer ute i vildmarken. Var bara så underbart att bara få koppla av en helg. Göra något annat och njuta av livet.
Har känt mig lite mer social efter helgen. Boliviaresan närmar sig mes stormsteg och jag känner att jag gläder mig mer och mer inför den:) Alla pratar om det hela tiden:) Vi fick i veckan veta att vi har 10 timmar i Paris när vi mellanlandar så det blir nog en liten dagstur in till stan med Eifelltornet och liknande. Det gillar du Tobbe va?;)
Idag har vi haft restaurangkväll till förmån för Missionsprojektet. Jag var ansvarig för serveringen. Stressigt var det men otroligt roligt! Benjamin var chefskock och han gjorde ett otroligt bra jobb! Alla gjorde ett bra jobb! Gästerna var väldigt nöjda och ville ha fler sådana kvällar. Så det känns väldigt bra att det uppskattades!:)

Stille dag

Återigen har vi fått ha glädjen att ha en stilla dag på Fjellheim. En dag där alla sitter ensamma i tystnad och läser och betraktar Bibeln, Guds ord, hör en predikan, reflekterar osv. Det blir inte så ofta av att man sätter sig på eftermiddagen med Bibeln. Då är det otroligt bra och nyttigt att få en hel dag avsatt för det. Jag uppskattar det väldigt mycket. Man märker hur rikt det är att vara ett Guds barn och vilken glädje det ligger i det! Det blir så stark för mig sånna dagar. Idag var inget undantag. Förhoppningsvis får en sådan här dag en sporre att börja läsa mer på eftermiddagarna för sig själv också. Det är något jag vill uppmuntra er alla till: Läs Guds ord, betrakta Bibeln där hemma! Det ger så mycket! "Ty för mig är livet Kristus och döden en vinst"

Lämna dig helt år Jesus

Lämna dig helt åt Jesus,
själv vill han helt bli din.
Se, med sin nåd och kärlek
vill han till dig gå in.
Lämna dig helt åt Jesus,
förr kan ej allt bli väl.
Villigt din Gud och Herre
giv både kropp och själ.

Lämna dig helt åt Jesus.
Han som är god och sann
leda, befria, bära,
trösta och hjälpa kan.
Lämna dig helt åt Jesus,
stilla för honom bliv.
Hela ditt hjärtas kärlek
honom, din Herre, giv.

Lämna dig helt åt Jesus
nu, nu i denna stund.
Han skall dig aldrig svika,
evigt är hans förbund.
Lämna dig helt åt Jesus,
själv vill han helt bli din.
Se, med sin nåd och kärlek
vill han till dig gå in.

Tillbaka på Fjellheim

Att Fjellheim ligger mig varmt om hjärtat vet ni. Det var så otroligt underbart att få komma tillbaka hit igen! Kom hit i måndags kväll och alla var så glada och ville prata och gav kramar till varandra. Precis så det ska vara efter ett jullov. Jag bara satt och njöt av att få prata med mina norska vänner igen. Kände en så stark känsla av hur bra jag egentligen har det är och hur bra jag egentligen trivs med allt och alla här uppe. Det måste helt enkelt upplevas för att förstå det.
En månad kvar nu till Boliviaresan. Det märks att resan närmar sig. I går var jag och tog vacciner av diverse slag. Idag hade vi en timme om att vi skulle anpassa oss efter kulturen i det landet vi är i. Allt för att inte ödelägga missionsarbetet där.
Summan av de första dagarna är att jag är trött och sliten men ack så glad över att vara tillbaka!!:)

Skitur

Rune och jag tog en lång skidtur idag. Med hunden framför mig var vi ute i tre timmar och avverkade en sträcka på cirka 2 mil på skidorna. Så långt har jag aldrig åkt förr och det var flera år sedan jag åkte skidor på längden sist. Det var otroligt skönt och avslappnande att bara åka och åka och åka. Även om jag slet upp en gammal skada i ljumsken. Men det är något som är säkert; att om jag fortsätter mitt liv i Tromsö så är skidor något som står högt upp på prioriterade inköp. Det må jag nästan ha. Deiligt att bara koppla av ute i skogen, stänga ute allt annat och bara njuta av ljudet av skidor och stavar. Tack Rune för att du tog mig ut på den skidturen!
Efteråt blir man så där härligt trött och sliten. Ungefär som en välförtjänt trötthet. En trötthet som bara tycks sitta i lite för länge:)
I morgon kl 18.20 går flyget tillbaka till Tromsö. Ser verkligen fram emot att få träffa alla där igen! Vardagen börjar igen men inte vilken vardag som helst, det är vardagen på Fjellheim!!:)

Sammanfattning av 2009

Då ska vi se om vi kan sammanfatta året som gått lite.
Jag delar upp det i några kategorier och skriver om det som har varit det mest minnesvärda för mig.

1. Skidresan till Sälen
Nyåret kom när jag befann mig i Luleå hos några vänner där. Kosan styrdes därefter ner mot Silverdalen igen där sista året på gymnasiet väntade på mig. Det var en slitsam termin med mycket krav och läxor. För mig räckte det inte med bara ett sportlov utan jag tog ett till i vecka 12 då familjen och Oskar åkte till Sälen på vår första skidsemester. Skidorna blev lite tråkiga så då lärde jag mig snowboard också. Detta var en enorm utmaning men efter ett par dagar så kunde jag väl åka hyffsat bra ändå. Surt bara att Emanuel slog mig i sista loppet ner för backen..:)
2. Pris i innebandyn
Innebandysäsongen avslutades. Min första säsong och där fick jag motta pris som årets mest värdefulla spelare i B-laget. En enorm överraskning för mig som jag är väldigt stolt över. Att jag just fick spela innebandy betydde väldigt mycket för mig. För äntligen kunde jag göra något som jag trivdes med ihop med människor jag trivdes med och något som jag själv tyckte att jag dög i. Så innebandyn betyder mycket för mig, även om jag förtillfället har det på is efter bara en säsong. Men det har sina grunder.
3. Studenten
Utan att gå för mycket in på detaljer så närmade sig studenten med stormsteg. När projektarbetet var avklarat blev allt mycket lättare. Visst var det en hel del jobb sista månaderna också men man hade ju något att se fram emot. Studenten blev en otroligt bra dag! En av mina lyckligaste i livet. Tänk att få dra på sig den vida mössan och få sjunga/skrika: "För jag har tagit studenten, för jag har tagit studenten" - Vilken befrielse det var! Äntligen fri från allt vad skola och krav heter! Äntligen skulle livet börja på riktigt.
4: Jobb på Kvantum
I början av februari blev jag anställd på ICA Kvantum i Vimmerby som extrapersonal och från första onsdagen i februari och fram till sommaren så jobbade jag varje onsdag efter skolan. Skönt att dra in lite pengar, men vart dom tog vägen det är en annan sak.
Började egentligen sommarjobbet två veckor innan studenten. Bättre jobb än det jag hade där komme rjag mina sanna dar att få leta efter! Dom som känner mig vet att jag älskade mitt jobb. Även om jag "bara" plockade upp varor i hyllorna så var det så otroligt roligt! Alla kunder man träffade och för att inte tala om personalen! Trivdes och trivs så otroligt bra med alla där! Så det var inte undra på att jag varje dag såg fram emot att få gå till jobbet! Men även jobbet hade ett slut. Ett slut som skulle innebära början på ett nytt liv...
5. Fjellheim
...Livet på egen hand, långt hemifrån, utan föräldrar och syskon för första gången. Jag flyttade till Tromsö i Nordnorge för att gå ett år på Fjellheim Bibelskole. Och efter ett halvår där så kan jag säga att det är det bästa som hänt mig. Det bästa som kunde hända mig och jag är otroligt tacksam till Gud för att han ledde mig dit. Men det har också varit tungt för mig på olika sätt. Jag fick klart för mig hur nära det var att jag skulle komma bort helt från Jesus om jag fortsatta leva som jag gjorde. Hela livet har jag varit emot alkohol och sånna fester, men på våren så släppte jag mer och mer på det och blev med på den ena festen efter den andra. Drack i början inte så mycket men ökade efter varje fest. Hade jag fortsatt så så tror jag inte att jag hade varit ett Guds barn så länge till. Jag har på bibelskolan fått se det stora i Jesus. Jesus betyder så mycket mer för mig nu och det är jag otroligt glad över. Jag är glad över att få tillhöra Jesus. Lycklig över allt han har gjort för mig. Som vi sjunger i en sång: "Lyckan är att Jesus känna som sin bäste vän, ingen glädje är som denna här på vandringen." Jag är så tacksam över att Gud visade mig vart jag hade varit på väg och att han har lett mig tillbaka!
Att börja på Fjellheim var en omställning. Jag fick bland annat lära mig att tvätta kläder själv. Det hade jag aldrig gjort förr. Maten är annorlunda här, mycket mer mackor och fil och flingor till lunch. Men även en sån sak vänjer man sig vid. Fjellheim har också inneburit många nya vänner. Förhoppningsvis vänner för livet.:) Trivs så otroligt gott på Fjellheim. Går inte att beskriva. Undervnisningen jag får är ovärderlig och vännerna likaså.
Tack för ett fint år!

Gott nytt år!

Jul och nyår är förbi. Har varit otroligt roligt att få komma hem och träffa familj och vänner igen. Man ses ju inte allt gör ofta längre när man bor så långt iväg.
Nyår har jag firat i Namsos i Norge. Det ligger 3,5 timmar norr om Trondheim. Så ungefär i höjd med Luleå skulle jag tro. Ett ganska kort läger men ändå tillräckligt för att man skulle få lära känna några nya ansikten:) Alltid trevligt att få göra det! Rune och jag skulle ha åkt hem till Miriam efter lägret och vara hos henne några dagar. Men i sista stund när vi kollade hur vi skulle ta oss hem igen så såg vi att alla biljetter var utsålda och det enda vi kunde åka med var det tåget som gick i natt, så då blev det inte så mycket lönt att åka dit. Det var väldigt synd för jag hade verkligen sett fram emot att få åka och se vart hon bodde, åka skoter, skridskor osv. Men så blev det alltså inte så nu sitter jag hemma hos Rune i Trondheim. På måndag kväll åker vi tillbaka till Fjellheim igen. Ska bli sjukt kul att träffa alla elever igen och helt enkelt att få börja skolan igen:) Det ser jag fram emot.
Nu återstår bara att önska er alla ett GOTT NYTT ÅR i Jesu namn!:)
En liten sammanfattning av året som gått kommer snart.