Bogsering

Gammelsaaben är sönder så då skulle vi dra in den till Hultsfred. men eftersom att den är köroduglig så var vi tvugna att bogsera. Och jag skulle sitta i den bilen som bogseras och styra. Det hade jag aldrig gjort dörr så det var spännande. Vi hann inte mer än några hundra meter innan linan gick av så då fick vi improvisera med en annan. Och det gick ju bra. Men då skulle nödvändigtvis batteriet dö så vi fick köra med jättesvagt lyse och inga varningsblinkers...så det kan gå. Men det gick bra i alla fall och nu har jag ju den erfarnheten också;)

Helg

Igår var jag ju i Norrköping hos Peder för att göra en intervju med honom. Det gick kanonbra verkligen! Hoppas bara att inspelningsanordningarna fungerade som dom skulle för annars lär allt bli helt pannkaka. Han hade grymt mycket intressant att berätta, så dte var ett roligt möte. Han frågade mig till och med i slutet om jag inte tänkt på att bli journalist. Han sa att han har varit med om väldigt många intervjuer och att jag hade väldigt bra frågor:) DÅ har man ju lyckats med någonting i alla fall. 
Kom på att Tomas ju bor i Linköping så när jag ändå hade vägarna förbi så svängde jag in till honom några timmar också.

Helg nu i alla fall. Känns otroligt skönt att intervjun inte längre är över mig. Fast å andra sidan så ska jag göra två till...men dom får vänta lite. Har lite redovisningar och sånt på måndag som jag måste sitta lite med. Annars händer inte så mycket. Ska åka till H-fred om några timmat och vara ledare för innebandyskolan och efter det är det U-samling.  

Studentbal 16/5

Mina klasskompisar pratar hela tiden om den stundande studentbalen den 16 maj. Dom pratar om vilken klänning dom ska ha och så förståss vilka dom ska gå med. Alla andra tycks ju ha bestämt kavaljer redan, men inte jag. Tycker att det verkar bli en jättetrevlig kväll med klasskompisarna så jag vill gärna gå. Men inte kan man väl gå utan kavaljer av det kvinnliga könet vid sin sida? Inte jag i alla fall. Då tedde det ju sig så att natursara som hon numer heter (Sara Eriksson) var utan kavaljer trots att hon är med i balkommittén. Och henne känner jag ju väl och har roligt med så efter att mina klasskompisar tryckt på att jag ska fråga hennes så gjorde jag det idag. Och tänka sig! Hon ville gå med mig! Härligt! Så..för att sammanfatta. Den 16 maj blir det och ta på sig finkläderna...frack eller smoking?

I morgon har jag mitt viktigaste möte i projektarbetet. Jag ska åka upp till Norrköping och göra en intervju med Peder. Det blir spännande! Men för att det ska flyta på så bra som möjligt så bör man ju ha förberett sig lite. Jag vet på ett ungefär vilka frågor jag ska ställa men inte i vilken ordning och så. Så de närmaste timmarna, kanske hela kvällen, kommer att ägnas åt att strukturera upp intervjun på ett bra sätt. Kategorisera upp frågorna osv. 

Fireproof

Tidigare idag såg jag en väldigt bra film. Fireproof heter den. Samma regisör som till Facing the giants. Den är av kristen grund och helt sanslöst bra! Musiken i filmen är hämtad från mina favoritband när det gäller kristen musik. Third Day och Casting Crowns. Det är sällan jag berörs så mycket av filmer men den här var verkligen talande! Den rekommenderas varmt! Fireproof

Prestige

I morgon är det prestigemöte i Mörlunda. Innebandymatch borta mot Svala. Där spelar min klasskompis och han hälsade att jag skulle ta med kryckor. Ja, sa jag, till dig. Hehe, det blir en tuff match, men roligt att få möta Albin! 
Upp tidigt i morgon och städa vid metropol först innan matchen. mindre roligt det om jag får säga mitt. Om dom kunde sluta skräpa ner så mycket när dom har roligt...dagens ungdom:)

köttfusket på ICA

Ingen har väl undgått uppdrag gransknings program den 5/12 -07. Där bekräftar de att fyra slumpvis valda ICA Maxibutiker hanterar köttet på olagligt bevåg och ompacketerar redan utgånget kött. Detta görs regelbundet. Eller gjordes regelbundet får man väl hoppas. Att jag tar upp det här nu, drygt två år efterår kan ju verka underligt. Men i projektarbetets anda så tänker jag mycket på detta. ICAs fina fasad om god kvalitet och garantier utöver det vanliga rasar samman på grund av girighet där viljan att tjäna några extra slantar går före förnuftet. Det är skamligt. Jag blir upprörd när jag ser på reportaget. Var ett tag sen nu men jag blev lika fullt upprörd när jag tittade på det idag igen. Man trodde ju som inte att detta skulle kunna förekomma hos ett av landets mest förtoendegivande varumärken. Men det är väl fakta nu. 

Dagen har ägnats åt just projektarbetet. Förberedelser inför intervjun på torsdag fortsätter...så småningom. 

Blondinbellas flopp

Det var hon som skulle vinna hela Let's Dance. Det var hon som var den yngsta i tävlingen och som skulle ha potential att stå bland de bästa i slutet. Den så kallade bloggdrottningen. Men det tog bara tre veckor. Hennes läsare verkar ha svikit henne. För idag var det Blondinbellas tur att åka. Personligen trodde jag att hon skulle gå längre men ofta man orkar lyssna på när hon pratar? Den överlägsenheten hon försöker visa upp stör jag mig bara på så det var lika bra att hon fick åka. Men jag kan ärligt säga att jag tycker bättre om henne än Kitty. Kitty kan ju inte ens dansa. Och sen när hon tar på sig godis som kläder...vem försöker hon vinna så? barnens röster? Men hur gammal är man när man äter godishalsband? 7-8 år nånting och hur många av dom röstar? Hon satsar på fel målgrupp.
Jag vet att Oskar inte kommer att tycka om att jag skriver om Blondinbella men nu slipper du höra mer om henne i Let's Dance:)

Dessutom hörde jag att samme Oskar är i stugan och har utanför sig en halvmeter packad snö och 3-4 decimeter puder. "Det går att burka!" sa cornelia. Ååh som jag blir avundsjuk på dig!!

Löning

Nog för att det är fredag men på fredagar är man alltid trött. Även om man har en helg att se fram emot. En helg som kommer att präglas av projektarbete framför allt. Lika bra att sätta ut mycket tid till det. Sen om man använder tiden på samma sätt som planerat är en helt annan fråga. Tror jag ska ta det ganska lugnt idag i alla fall. Fredagar har jag ju i regel som min läxfria dag. Man har som ingen lust att sätta sig med skolarbeten efter en lång vecka. Vad har man annars att se fram emot under veckorna om man inte får va ledig nåt?

Löning idag. Jobbade ju två dagar på jullovet. Hade inte frågat vad min timlön låg på så det fick bli en överraskning tänkte jag när brevet skulle komma. Idag kom det. Och till min förvåning s¨har jag 96 kr/timmen! 26 kr mer än på det förra jobbet! Så nu är jag drygt 1700 kr rikare. Känns bra det i alla fall:)

21 januari

Hände inget allvarligt i skolan idag. Hade ingen riktig lektion eftersom att jag tog ledigt från Internationella ekonomin och åkte till Vimmerby istället. Och det hade jag goda skäl för. Tiden ägnades istället för ekonomi åt projektarbetet. Ägaren på ICA Kvantum, Pelle heter han för övrigt, hade lovat att jag när jag ville skulle få tillgång till en dator på kontoret och kika på en hemsida som bara ICA-handlarna har tillgång till. Det var således detta jag skulle syssla med idag. Så efter att ha gjort det kan jag pricka av ytterligare 3 timmar på detta projekt. Nu återstår bara en sisodär 90 dryga timmar...hmm, nej vadå? ligger jag efter? 

Sittandes i kontorsstolen, en mycket skön sådan, kom jag att tänka på hur otroligt toligt det hade varit om jag var ICA-handlare. Tänk vilket ansvar att äga en hel butik och vilket perfekt jobb! Okej, mycket övertid får man väl räkna med men tänk bara på den fina kundkontakten man får! Det kan kanske vara nåt att satsa på?

Dagen alla väntat på

Idag var dagen hela världen har väntat på. Dagen då Barack Obama skulle svära eden till att leda USA, till att bli en av världens mäktigaste män. Mäktigt var det, bokstavligt talat. man beräknar att ungefär 1 miljon människor var i Washington för att välkomna deras nya president. En tiondel av sveriges befolkning! Det kallar jag mäktigt! Jag hoppas innerligt att han klarar det här jobbet bra. Jag tror inte att hela världen kommer att förändras på grund av att USA har en ny ledare. Men jag tror att han och hans regering nu kan bidra till att mycket förbättras. Go Obama!

Inget Luleå

När jag var på SACO-mässan i Stockholm anmälde jag intresse för att besöka Luleå universitet. Idag fick jag anmälningsblanketterna som man skulle fylla i. Man skulle även anmäla sig till några olika minikurser att delta i under de två dagarna man skulle vara där uppe på besök. Jag är ju intresserad av ekonomi och då civilekonomprogrammet och hade hoppats på att det skulle finnas sånna kurser att välja på. Så var inte fallet. Fanns bara kurser med teknik och datavetenskap och sånt osm jag inte är ens sén kaksmula intresserad av. Därför åker jag inte upp dit den här gången. Kanske kan man checka in där om man åker upp nån annan gång istället. 

Idag har vi temadag i skolan om doping. Vi skulle lyssna på en föreläsning och på polisen och så skulle vi disskutera. Men jag tänkte inte åka in vid halv elva och sen sitta och vänta i två timmar på det. Kändes så onödigt. Var det enda jag hade idag eftersom att ekonomin blev inställd. Så därför tog jag en hemmadag och ska sätta igång med läxor nu.mKänne rmig inte så trött så jag hoppas att jag ska komma en bit på vägen. Ska ringa till Pelle på ICA sen också och be om att få sätta mig vid hans dator och läsa på om ICA så jag hittar inspiration om frågor jag ska ställa till Peder när jag kommer till honom. 

måndag

Måndagar kan i fortsättningen bli både bra och dåliga. Det som kanske om möjligt kan ses som bra är att jag har nästan 2 timmar på morgonen innan första lektionen börjar och när den är slut har jag nästan 3 timmars håla igen tills den sista lektionen. Detta borde teoretiskt sett innebära att jag har 5 timmar varje måndag att göra läxor på. MEN med ett stort M. Det lär ju aldrig bli av att man gör nånting. Man pallar inte helt enkelt. Inte idag i alla fall. Kanske kan skärpa mig lite nästa vecka? Men en måndag är ju alltid måndag och det innebär ju att det är första dagen efter helgen och att det är en hel lång vecka kvar innan nästa helg. 

Idag flängde julia ur sig att det bara är 4 månader kvar tills vi springer ut med mössorna på huvudet och tjoar! Längtar sååå! Och appropå henne. Några i klassen gör en uppgift på filosofin där de ska argumentera för och emot djurförsök. Jag sa att ett argument kunde vara att man inte moraliskt sett kan säga att människor och djur är lika mycket värda. Blev en liten diskussion där. Alltid roligt med sånt:) 

Pratat med f.d VD

I kväll tog jag mig i kragen och slog numret till ICA Sveriges förre VD Peder Larsson. Vi pratade på annandag jul om att vi skulle träffas så att vi kunde prata om mitt projektarbete. Jag ville gärna åka dit på sportlovet men då skulle han till USA så det får bli en dags tur den 29 januari. Inte så länge kvar dit så nu får jag ligga i och komma på massa frågor till honom. Tror att det kan bli en ganska spännade och intressant intervju.

Förlust

Spelade uselt idag. Förlust blev det som vanligt. Måste ha vaknat på fel sida för inget stämde idag. Kände ingen motivation alls. Men bättre lycka nästa gång får jag önska mig själv. Det finns visst vissa som är idiotiskt osportsliga. Vi fick straff. Stefan missar och vad gör målvakten? Han hoppar upp och dansar fram för stefan och hoppar om kring honom med armarna i vädret. Vilket galet pucko. 2+10 fick han för det. Han borde inte får spela innebandy alls.  

Match

Laddar upp inför matchen med Simon & Garfunkels låt "Bridge over trouble water". Lyssna på den. Den här hur skön som helst. Match ja. Var ett ganska bra tag sen jag spelade match sist. Så det ska bli spännande.  Gick inte så bra sist vi mötte dom men ja, hoppas att det går bra i alla fall! 

Dags att röra på sig

Ja nu är det dags att röra på benen igen. Om en halvtimme ska jag och några kompisar till målilla för att testa glidet och tekniken på isen. Ska bli sjukt roligt! Var nyss och provade två par skridskor hos Erik och jag kunde ha båda två! Jätteskönt att det löste sig med den biten i alla fall!:) 

Annars har jag börjat på mitt psykologiarbete idag. Känne rmig riktigt stolt över att ha åstadkommit en dryg sida redan! Det går framåt sa sen blinde när han gick baklänges.. eller va?:P

Senare ikväll är det dags för Lördagssamling. Lite trevligt kaffe efter mötet så det blir gött:)

U-samling

Blir skolan va dman gör den till? Tror det. Antagligen gäller det väl både i läxväg och på den sociala biten. 

Men att...u-samling idag. Vilken diskusison vi fick vid kaffet. Den gällde det faktum att skolan ger massa fördelar åt naturarna. Dom får åka på en massa resor (London, Stockholm, Liseberg mfl. bara för att nämna några) medan vi andra snällt får sitta i skolbänkarna hela tiden. Detta bara för att dom råkar vara så få i klassen. Fattar inte varför dom ska få sånna fördelar bara för det. Det blev en lång diskusison och ibland ganska het. Jag var helt uppe i varv och tobbe likaså. Men roligt var det i alla fall! 

Vi bestämde att vi skulle ta en sväng till målilla i morgon för lite bandyspel. Ska bli grymt roligt! Hoppas bara tt jag kan hitta fram några skridskor som passar. Förhoppningsvis kan jag ha nåt par av nilssons gamla. Det märker vi:)


Rättelse

Fick kommentar om att jag skrivit fel. mästarnas mästare hette ju programmet igår såklart. Var väl lite trött när jag skrev.
Men den här dagen har varit den tråkigaste segaste och degigaste på länge! Har inte pallat göra nånting. Orkar inte vara social! Känner mig socialt inkompetent ofta. Orkar bara inte. Sitter bara och tittar och hoppas att skiten ska ta slut snart..

Hjältarnas hjälte

Någon mer än jag som såg hjältarnas hjältar idag? En ny programserie där 11 före detta toppidrottsmän/kvinnor ska i olika utmaningar tävla om vem som blir hjältarnas hjälte. var ett bra program. Roligt också att man får se glimtar ur dras karriärer. Själv hoppas jag att Per Elofsson vinner hela tävlingen. Han var en stor förebild för mig när han var aktiv. Blir härlig tisdagsunderhållning!

Inbjuden till Umeå Unviversitet

Idag fick jag en inbjudan om att få åka på ett studiebesök på Umeå Universitet den 11 februari. Jag är grymt sugen på det. Dom betalar flyget så det blir väl resan till och från Bromma som jag får stå för. Den 10 ska vår skola till universitetet i Linköping. Och eftersom att det inte går några tåg så att jag hinner till Bromma till kl 07.30 så måste jag ta med mig bilen till Linköping, stanna hos Tomas över natten och så tiidigt på morgonen bege mig mot Stockholm. Men bilen innebär också parkeringskostnad på 230 kr. Detta innebär att jag kommer att få lägga ut drygt 650 kr på den dagen. Är det värt det? Vill ju gärna se hur det ser ut på det universitetet eftersom att jag har tankar på att läsa där men som min ekonomi ser ut nu så vet jag inte...

Hör och häpna

Hör och häpna gott folk! Idag har jag suttit över 2 timmar med mitt prjektarbete! Känner mig riktigt stolt faktiskt. Men det tar nog ett tag innan jag känner att jag kommit igång ordentligt. Men det är ju i alla fall en början. Åkte till skolan för att ha idrott några timmar bara. Volleyboll. Rätt roligt när det går bra:) 

Ska bli skönt att komma igång med innabandyn igen. Har varit borta ett tag så har inte tränat sen innan jul. Är sjukt usgen på att få spela igen!

Första skridskoturen

Två dagar nu som jag har försökt ägna åt läxorna. Ja, åtminståne delvis. Jag måste jobba med skolan nu för att inte halka efter. Har en hel del arbeten som jag inte får skjuta upp längre. Hur det har gått? Nej, inte så där väldigt bra men det duger. Har skrivit på ett arbete om hur det juridiskt går till när man köper hus, så det är jag snart klar med. De andra har jag inte orkat börja på än. Men i morgon tror jag att vi är lediga från svenskan och då innebär det att jag inte ska vara i skolan förrän 14.20 så då kan jag ju sitta på förmiddagen med lite arbete. Får hoppas att jag bara kan ta mig i kragen och komma igång hyffsat tidigt...

Det var länge sen sist. Grymt länge sen. Tror inte jag åkte skridskor förra vintern. Gjorde jag det så var det bara någon enstaka gång. Tydligen så hade inte isen smält helt på isbanan i dalen så jag tog mina bröder upp dit en sväng ikväll för att känna på isen. Trots superdåliga skridskor så hade inte alla skridskoteknik försvunnit, vilket jag hade befarat. Men första skridskoturen är avklarad. Nu återstår bara att se när den andra blir. Borde ha nya skridskor men eftersom att jag inte åker oftare så vill jag inte lägga pengar på det. Får nöja mig med gamla..:) 

Nytt år med nya möjligheter

Har inte uppdaterat här på ett tag. Har varit på resande fot ett tag nu. Kom nyss hem efter en lång hemresa som startade strax innan kl 05 från Bureå i morse. Nyåret skulle firas på Fridhem med vänner och bekanta. Det var det 5:e nyårslägret i rad som jag tillbringade på Fridhem. Men den här gången blev det bara halva. Siggan och jag tog bilen till Luleå på nyårsafton för att fira det inkommande året tillsammans med våra vänner där uppe. Många förstod inte varför vi skulle upp dit men jag ville dit och det ångrar jag inte. Det var hur kul som helst att få träffa folket där uppe igen! Dom är så snälla och trevliga hela tiden så man känner sig definitivt välkommen! På nyårsdagens kväll var det dock dags att styra söderut igen. Bureå (utanför Skellefteå) skulle jag tillbringa en vecka. Detta tillsammans med Gabriel, Cornelia och Oskar. Trevligt sälskap. Dock låg vi ju sjuka nästan hela tiden så den inplanerade tvådagarsturen med skoter i Storberg blev till en dryg halv dag med de som var friska. Jag var frisk, så det var sjukt kul att få sätta sig på skotern igen! Vi hade också tänkt bada på Pite Havsbad men sjukdom satte stopp även för det. Istället tog vi en kväll med några kompisar och bowlade och åt pizza efteråt. Roligt att träffa dom också! (Burträskarn, Signe och Martin) Idag var det således dags att fara hem till Småland igen. Och nu sitter jag med huvudvärk och tröttheten är stor. Är väl uppe några timmar till innan jag far i säng. 

Men nytt år har det hunnit bli. Gott Nytt År! 2009...Tiden går så fort. Minns så tydligt när man satt i Viktoriaskolans matsal år 2000 där det hängde stora plakat där det stor millenium, 2008 på osv. Ett nytt år innebär alltid nya möjligheter. Jag hoppas på ett kärleksfullt år där jag kan få ta del av vännerna så mycket som möjligt. En hel del saker är inplanerade redan. Det är skidresor och besök på universitet, student!, och massa annat. 

Kanske borde jag sammanfatta 2008 nånting också. Det var ett år där jag fick lära känna en hel massa nya vänner. Är otroligt tacksam för det! Det blev minst sagt ett lägerår. 8 stycken blev det nog tror jag. Därav många nya vänner. Men det blev också ett år där jag funderade väldigt mycket på väldigt många olika saker. Men för den skull har jag inte kommit fram till några bra svar.