One week to go

Fredag igen. Inte klokt vad tiden går fort nu! Detta innebär att det bara är en vecka kvar till studenten! Tänk, en vecka! Sen är jag min smet färdig och jag ska kallas nybakad. Så underbart härligt! Bara att glassa i skolan nu. Knappt några lektioner kvar. Har två kvar på onsdag men dom skippa rjag nog så därför har jag idag haft min sista lektion. Så härligt när alla bara går runt och pratar om studenten. Man känner verkligen spänningen i luften! 

Nu när inge läxor finns att göra mer har jag börjat ta mig tid att läsa lite. Nu för nöjes skull. Jag tycker faktiskt att det är skönt och avslappnande att få slå sig till ro och läsa lite. Och när inget längre handlar om skolan så blir det mer firtt och mycket roligare. Fick i julklapp en bok som heter "Oceaner mellan oss", skriven av Karen Kingsbury. Hon är en kristen författare. Hon skriver så otroligt bra! man blir fast direkt. Mamma och Cornelia har läst flera av hennes böcker och de sitter och gråter mest hela tiden. Så har ni tid över så läs npn bok av Karen Kingsbury. Vad jag ville komma till var att boken har blivit liggande sen jul. Har som inte haft tid att läsa nånting. Alltid varit något man ska göra eller ås har man bara varit allmänt trött på att läsa över huvud taget. Men nu har jag alltså böjat med det igen. 

Har även fått schemat för sommaren. Det schemat tar sin början först den 15:e juni. Det innebär att jag har en hel vecka att slå död på på nåt sätt. Undrar jag vad jag ska hitta på då. Hade hoppats på att få jobba hela sommaren, men 9 veckor räcker kanske. Snittet per vecka är 32 timmar så fullt heltid är det ju inte. Är ledig minst en dag i veckan. Och det kan ju på sitt sätt vara skönt det med. För det är ett intensivt job jag har, speciellt på sommaren med ALV och alla turister.

Chist Heavenstrip-helg

Nu har det varit långhelg. I torsdags åkte jag till Malmön. Ingrid och Jakob skulle gifta sig i Brastad i fredags. Så fina de var! Vigseln var jättefin! Blev dock en sen natt. Kom inte tillbaka till stugan förrän halv fem. Och så skulle jag upp igen vid halv åtta...Seeg! Skulle åka till Göteborg för att spela innebandy. Var hur roligt som helst! Fick 8 fullträffar också och kände att det gick rätt bra så det var skönt! Otroligt roligt att få lire igen efter att inte ens ha rört klubban sen säsongen slutade. Efter turneringen var det mat och umgänge:) Efter denna tillställning var det tänkt att jag skulle ta in hos Fredik och Viktoria i Tostared. Mycket trevlig får jag säga! En jättetrevlig familj! Så där tillbringade jag slutet av helgen och det med nöje! Segt bara att åka hem idag. Började hemresan vid 07 i morse och var inte hemma förrän strax innan 16... Men tack alla (om jag nu har några läsare från västkusten)  för en underbar helg!!

Stenen från hjärtat

Äntligen! Igår föll en tung sten från mitt hjärta! Stenen med alla hemska läxor, prov och arbeten och press som hängt över mig som ett ok i flera år. Igår var dagen som jag gjorde mina sista skolarbeten och prov någonsin på gymnasiet. Så nu dröjer det läänge innan jag öppnar böckerna igen! En otroligt efterlängtad känsla! Tänk bara att kunna komma hem efter skolan och känna att nej, jag har inga läxor att göra, jag kan slappa hela dagen. Tänk att kunna dra på en film igen på kvällarna. Det har jag inte haft tid med på det senaste. Smaka bara på orden: Aldrig mer några läxor!

Om några timmar kör vi norrut. Men inte norrut som vi brukar utan mer åt det västra hållet. Famlijen är bjudna på bröllop i Brastad, lite norr om Göteborg i morgon. Vi har fått löfte om att få låna pappas brors hus på Malmön, eftersom att han befinner sig på jobbet på Östtimor nu. Ska bli grymt roligt. Efter bröllopet åker jag ner till Tostared, 12 mil söder om Brastad för att hälsa på vänner där över helgen, något jag sett fram emot länge nu! På lördag gör vi en avstickare till Göteborg för att spela KFU:s Innebandyturnering. Har inte hållit i en innebandyklubba sen säsongen slutade i mars. Ska bli otroligt roligt att få lira lite igen!
Kommer hem på måndag.
Take Care

Suprice

Vilken överraskning! Förra fredagen gjorde jag nationellt prov i Matte C. Det kändes hyffsat tyckte jag. Förutsättningarna för slutbetyget har jag säkert nämnt redan men tar det igen. Läraren hade sagt att om jag skrev VG på nationella kunde jag få en chans till för att få VG i slutbetyg. Det skulle innebära att jag skulle behöva skriva VG en gång till. Idag fick jag tillbaka provet. Fick precis VG. Självklart var jag jätteglad och stolt över det men var ändå lite kluven. Nu visste jag ju att jag hade chans på VG i betyg om jag skrev ett till prov. Frågan var bara om jag tyckte att det var värt att ta den chansen...När lektionen var slut så sa läraren: "Ja, ni vet ju alla vad ni får för betyg i kursen." Jag sa: "Nej jag vet inte!" han svarar och säger att det vet du nog visst. Jaha, g då? sa jag. Nej, säger han, Du får VG. Höö!? tänkte jag. Jag blev jätteöverraskad och jätteglad!! Det räddade min dag! Och jag slipper göra ett till prov! Underbart! Har sen i höstas bara räknat med att få Godkänt i kursen...

Nu ser läget ut enligt följande. I morgon gör jag mitt sista prov på gymnasiet. I morgon gör jag också klart min sista inlämningsuppgit. Så underbart att äntligen få det överstökat!! 

Is it true

Jag missade finalen av Eurovision Song Contest. Men en av låtarna är så sanslöst bra! Islandsbidrag med Yohanna. Hon har sån underbar röst! Har lyssnat på hennes låt "Is it true" hur många gånger som helst idag. Det är det jag levt på idag kan kan säga:) 

Studentbal 2009

Så var dagen där. Igår var det dagen då alla klädde upp sig i finaste utstyrsel för att gå på den traditionella studentbalen. Ska jag vara ärlig så hade jag från början inte tänkt att gå. Men gjorde det. Det ångrar jag inte! Var grymt skoj! Dock hade jag väntat mig ännu mer baldans, som vals och det. Dansade bara två sådana danser, resten var disco. Men det var grymt roligt det med! Lärde känna några nya personer också. Aldrig fel det! Här följer lite bilder under kvällen.
                     

Fredag

Det är återigen fredag. En vecka närmare studenten! Tiden går fort. Nästan för fort för att hinna med allt som måste göras. Idag hade jag Nationellt prov i Matte C. Gick bättre än jag trodde faktiskt. Så Godkänd måste jag bara va! Skönt det i alla fall:)
Detta innebär att jag kan börja räkna ner även på uppgifterna jag har kvar att lämna in. Nu är det ett prov och 4 inlämningsuppgifter som ska vara gjorda tills på onsdag. För på Kristi Himmelsfördshelgen ska jag vara ledig. Då blir det bröllop och sen ska jag till Tostared och hälsa på över helgen. Då vill jag inte gärna plocka fram läxorna. Bättre att försöka jobba på lite nu i början av veckan i stället. 

Det lite dumma är bara att just den här helgen had ejag behövt ägna helt åt skolan. Men det går inte. I morgon är det studentbal:) Ska bli sjukt roligt! Och då går ju hela dagen till det och på söndag ska jag stå kontrollant vid bilbingot i drygt 5 timmar... Så det innebär att jag för öva på att jobba effektivt när jag väl sitter med det.

Morgondagens citat blir väl: "Får jag lov, min sköna?"

Filosofi(g)

Att jag är glömsk vet nog de flesta. Hade totalt missat att vi skulle ha filosofiprov idag. Fick veta det igår. drygt 30 sidor filosofiska tankar är inget man lär sig i en handvändning. Så där satt jag några timmar och fick verkligen plåga mig igenom texten för att känna att jag hade läst det en gång i alla fall. Det är så dödens ttåkigt och meningslöst så jag vet inte...Idag gick jag in och fick provet, såg bara massa konstiga frågor som jag inte fattade nåt av. Kunde svara på några stycken och på nån skämtade jag till ett svar. Så enligt mina beräkningar, utan underdrift så fick jag 2, max 3 poäng på provet. Detta innebär att jag nu för första gången sen första provet i sjuan som jag inte blev godkänd på ett prov. Men samtidigt är det en bedrift i sig. För jag har kämpat länge med att sänka mina krav. Och om inte det här är att säänka kraven så går det nog inte. Detta innebär också förmodligen att jag sänker mig från vg till g i kursen. Men jag orkar inte bry mig om det. Vad gör det om hundra år? 

Efter provet for jag och jobbade några timmar och lärde lite smått känna en ny kille där som ska jobba där i sommar. Mycket trevlig! Kommer nog bli en kanonrolig sommar med den personalstyrkan vi är! Det ser jag fram emot!
Fick emellertid gå några timmar tidigare från jobbet för att hinna till dansträningen. Bal på lördag. En lördag som egentligen skulle behöva ägnas enbart åt läxor men...aja. Gick lite bättre med dansen idag än vad det gjorde i lördags. Hemligheten var att ta korta steg och dansa tätt ihop;)

I morgon, för den som är intresserad att veta, blir det matte matte matte för hela dagen! Nationellt i matte c på fredag....tuggtuggtugg på naglarna inför det...

Jesu återkomst

Min förkyldning gjorde att jag idag valde att vara hemma från nattvarden och lyssnade istället på en predikan. Hittade en på Fjellheims hemsida. Rubriken var "Å vente på Jesus og vare redo". Predikant var en talare och ledare på Fjellheim. Det var en ganska kort, men mycket god predikan. Anledningen till att jag valde att lyssna på honom var just för att han är ledare på bibelskolan. Kan ju inte vara någon nackdel att ha hört honom innan och dessutom vänja sig lite mer vid norskan.

Predikan handlade alltså om Jesu återkomst och om att vara redo för den. Det flög massa tankar i huvudet på mig när jag lyssnade. Är jag redo? Om han skulle komma nu på stört, skulle jag då räknas bland fåren eller bland getterna? Är jag den som tar emot guds ord eller stöter det ifrån mig som Thor sa...? Tänk om jag tror att jag lever med Jesus men ändå lever utan honom? Många frågor dök upp, svar som jag hoppas på att få på Bibelskolan. 

"Jesus, bevara mig,
Jesus, rädda mig,
Jesus, led mig,
Jesus, låt mig få vara till hjälp för andra"

Klassresa till Stockholm

I torsdags morse vaknade jag med sprängande huvudvärk tidigt på morgonen. Eller klockan väckte mig. Skulle fara till huvudstaden med klassen, som en slags avslutningsresa. Övervägde att stanna hemma, men åkte ändå trots allt. Klockan 11 var vi framme vid naturhistoriska riksmuseet. Där gick vi och tittade några timmar innan det var dags för cosmonova. På med 3D glasögonen och titta på den nya filmen "Fly me to the moon". Var tvungen att ta av mig mina riktiga glasögon för att kunna se bra. Detta gjorde huvudvärken ännu värre. Senare på stan började jag må illa också. Migränen var ett faktum. Det var nog första gången som jag mådde illa av huvudvärken. Så de timmarna vi gick på stan var inte så roliga för min del. Dessutom var det svinvarmt så det blev ju inte bättre för den sakens skull. Tror jag tog sammanlagt 6 treo på den dagen. Är nog alldeles för mycket...men det ville ju inte gå över! Till nästa gång jag känner så ska jag nog snylta av mammas migräntabletter och se om dom hjälper bättre. 

Sen på kvällen åkte vi till hotellet, Scandic i Bromma, och duschade lite och gjorde oss i ordning för fest. Hade tänkt ha först lite förfest på hotellet och sen åka in på stan och sätta oss på nån krog och äta och dansa lite och så. Men vi fick med nästan hela klassen in på ett rum, var 17 stycken tror jag. Och oj vad roligt vi hade! Stämningen var hur go som helst! sen framåt 23 tror jag det var så drog vi oss ut och skulle ta tunnelbanan till stan. Några tog taxi istället och det slutade med att vi fick vänta på dom i en och en halv timme eller nåt istället. Och det var nästan 20-årsgräns på alla barer så till slut åkte halva gänget med taxi tillbaka till hotellet för efterfest, medans några av oss stack in på mc donalds för lite mat. Vi åkte också tillbaka och joinade de andra på lite efterfest också...En trevlig kväll!!:)

Efter några timmars sömn skulle vi lämna hotellet för att åka till Svea hovrätt. Alla mådde väl inte helt bra efter gårdagens bravader men det gick ändå. Skulle ha tittat på en rättegång om mord, men där fick vi inte plats så det slutade med ett skattebrott...mindre roligt att sitta och lyssna på det en timme drygt...Sen var det ut på stan igen för lite shopping. Och Vi hittade till slut restaurangen vi letade efter på natten...Mycket god mat! Sen var det hemgång och alla var dödens trötta! Vad samtalsämnet var de sista timmarna ska jag inte ens nämna. Men Tack för en trevlig resa!!:)
                  

Säsongsdebut i A-laget

Idag fick jag chansen i a-laget igen. Blev uttagen till matchen förra måndagen men då skulle jag på jobbmöte så...Men idag var det alltså dags igen. Stensjön borta. Vi med tre raka vinster och dom med lika många förluster. Tabellen hade talat sitt och vi trodde väl att det skulle bli en enkel match. Men så blev det inte. Vet att det är dumt att skylla på domarna men dom vi hade var så fruktansvärt värdelösa så jag har aldrig dett på maken!Blåste offside hela tiden, fast man inte var det. Tre utvisningar fick vi...också felaktiga. Och det erkände han till och med efter matchen. Men om han är osäker ska han ju för sketan inte visa ut nån!! Var såå irriterande. Den sista utvisningen fick vär målvakt efter matchen för att han sa till domaren att det var det sämsta han hade sett. Rött direkt för det?? Pga att vi hade två utvisade så gjorde dom mål i 92:a minuten så vi förlorade...riktigt supersurt!!
Annars var jag nöjd med min insats ändå. Fick spela första 35 av andra halvlek. Och det var bra mycket mer än jag hade räknat med!

Match i morgon igen...