beställt glasögon

Nu har jag precis beställt ett par nya glasögon. Halva priset via csn på lensway. Så jag fick ett par inkl glas för 400 kr. Lite skilland mot de 5 tusenlapparna jag (eller mamma och pappa gav) för dom jag köpte för ett år sen. Dom nya har en hel båge, svarta. Alltså lite modetänk i köpet. Var länge sen jag hade hel båge. men huvudanledningen till dte nya köpet är att jag känner att jag behöver ett par när jag spelar innebandy. Lite svårt att se på långt håll utan, även om dte har funkar rätt bra. Har inte velat använda de jag har nu när jag idrottar för att dom dels är väldigt lmtäliga, dels att jag inte har nåt alternativ om dom skulle gå sönder. Bild kommer när jag får hem dem om ett par dagar:)

När man minst anar det

Ibland blir man glad när man minst anar det. Man skriver saker man vill ha svar på. Man väntar på ett svar man tror att man aldrig kommer att få. Man förväntar sig något som inte kommer att hända eller som man inte alls ska förvänta sig. Kanske drar man fel slutsatser för fort? Har inte tålamod att vänta och se. Svar fick jag som bevisade att jag hade helt fel. Tack för det! Blev så glad! 

Riskera?

Hur mycket ska och vågar man riskera för att försöka uppnå sin stora dröm?
Det är frågan jag ställer mig nu.

En hektisk helg är gången. Först Stockholm på SACO-mässan. Det var grymt intressant. Har blivit mer intresserad av att plugga i Lund nu. Skulle va kul o plugga lite juridik faktiskt.  Det kan man ju ha nytta av senare. Även om jag inte vill bli jurist så kan man läsa juridik som fristående kurs och då handlar det om en halv eller en hel termin bara som man läser. 

Upp tidigt i går också. Skåne var resemålet. Körde hela vägen ner tidigt på morgonen och spelade innebandy hela dagen. Grymt roligt! Träffade en del nytt folk också. Laura, som jag haft en del kontakt med var ju med i vårt lag. Trevlig tjej också. Och så träffade jag en tjej som jag satt bredvid på mässan. Sara hette hon och kommer från Lund. Synd bara att man inte han prata så mycket med alla man ville. De flesta gick ju hem ganska precis efter mässan. Men jag har nog inte varit i Skåne för sista gången... 

Vemodigt att lämna Kvantum

Ja, nu är två veckors praktik på ICA Kvantum över. Kändes vemodigt att gå därifrån en sista gång. Har trivts så grymt bra med både arbetsuppgifter och personal. Och så träffar man hela tiden massa kunder som frågar efter hjälp och så skämtar man med vissa osv. Ett sånt jobb skulle passa mig utmärkt. Kanske ska sadla om till ICA-handlare? Innan jag skulle gå hem så gick jag till Camilla som skulle ge mig närvarolappen och så skulle jag lämna tröjan och kniven. (Ja, Jag är så stor att jag får bära kniv på jobbet.) Hon sa att hon tyckte att det yrket skulle passa mig perfekt. Hon sa också att "Vi ska VERKLIGEN ha dig i åtanke när vi behöver hjälp." Det kändes onekligen bra att höra inför sommaren. Så det verkar ju som att jag kan få jobb. I omdömet skrev hon så här: "Han har utfört varuplock i olika avdelningar och det har han skött utmärkt. En utåtriktad och positiv kille, hjälpsam mot kunder och han har ett trevligt bemötande."

Problemet ligger bara där att jag ju gärna vill ha jobb så fort så möjligt. Men frågan är den om jag vill lämna ICA nu? Det får framtiden bevisa.

Tuff träning

Ny vecka nu och nya tag på ICA. Idag hade vi en drygt 2,5 timmar lång träning! Först stenhård boxersice i en och en halv och sen upp med sargen och spela en dryg timme. GRYMT jobbigt. Man orkade knappt tänka efteråt. Men det ska tydligen vara bra att träna har jag hört? Det är allvarligt så att händerna skakar nu när jag skriver...Sov gott.

Cry out to Jesus

En låt som har betytt väldigt mycket för mig är Third Days Cry out to Jesus.

"To everyone who's lost someone they love
Long before it was their time
You feel like the days you had were not enough
when you said goodbye

And to all of the people with burdens and pains
Keeping you back from your life
You believe that there's nothing and there is no one
Who can make it right

There is hope for the helpless
Rest for the weary
Love for the broken heart
There is grace and forgiveness
Mercy and healing
He'll meet you wherever you are
Cry out to Jesus, Cry out to Jesus

For the marriage that's struggling just to hang on
They lost all of their faith in love
They've done all they can to make it right again
Still it's not enough

For the ones who can't break the addictions and chains
You try to give up but you come back again
Just remember that you're not alone in your shame
And your suffering

When your lonely
And it feels like the whole world is falling on you
You just reach out, you just cry out to Jesus
Cry to Jesus

To the widow who suffers from being alone
Wiping the tears from her eyes
For the children around the world without a home
Say a prayer tonight

There is hope for the helpless
Rest for the weary
Love for the broken heart
There is grace and forgiveness
Mercy and healing
He'll meet you wherever you are
Cry out to Jesus, Cry out to Jesus"

Framtidsutsikter

Sitter en hel lördag utan att egentligen göra nånting. Det fast jag vet att bakom mig på sängen ligger en Stor, med stort S, hög med läxor som väntar på mig. Men jag har verkligen ingen lust alls till något av vad skola heter. Snälla ta mig därifrån! 

Nej istället sitter jag och funderar på vad jag ska ta mig till efter gymnasiet. De enda tankarna som finns i mitt huvud är Fjellheim Bibelskole i Nordnorge. Känns som att det inte finns så många andra alternativ och just nu är det dit jag vill och ingen annan stans. Har spawnat deras hemsida ganska länge nu och ju mer jag tänker på det desto mer längtar jag dit! Kommer jag in så blir det ett efterlängtat ögonblick att gå ur bilen och stega in i det nya hemmet ett år framöver. Men dagarna är många och tankarna likaså innan den dagen kommer. Vem vet vad som kan dyka upp runt hörnet som gör att jag helt vänder tankarna mot ett annan håll?. 

Tanken var ju från början att jobba ett år innan. Detta för att dels bli mer mogen, dels för att få gå med flera kompisar jag känner. Men jag vet inte. Vill bara bort härifrån nu och göra nåt annat. Känns inte lönt att flytta nånstans bara för att jobba ett år. Skulle va till Lund i så fall. Aja få se hur det blir av. Men Bibelskolan ska jag gå i alla fall.

Storhandel

Sjukt mycket att göra i butiken idag. Grymt mycket folk som helghandlade. Det gjorde att man fick många frågor om vart varor var. Fortfarande lite svårt att hitta allt men det tar sig som mordbrännarn sa. Truvs grymt bra där. Skulle lätt kunna tänka mig att jobba där ett tag. 

Match idag. Jag tyckte det gick bra för mig. FIck spela var 5e byte och blev bänkad i slutet av tredje men beröm efter matchen fick jag i alla fall. Är så sjuktligt roligt att spela innebandy! och så härligt lag vi är också. Trivs jättebra. Domarna hade sin egen lilla regelbok och dömde helknasigt. Detta föranledde till förlust med 6-4.

Debutant

I fotbollen tog det flera år av hårt arbete och många så kallade sågningar. Var på väg att lägga av flera gånger. Men till slut fick jag chansen i A-laget där förra året. Blev för övrigt en hel del matcher där den här säsongen också. Men det är kuriosa nu. För nu har jag börjat en ny karriär. För den som är trogen denna blogg så vet du att jag gjorde mål redan efter två byten i min första innebandymatch. Tydligen har jag presterat så bra(?) på träningarna så att ledaran nu finner mig mogen för A-lagsspel. I går på träningen kom tränaren och klappade mig på axeln och sa: "du, kan du vara med på fredag?". Men ohja klart jag kan! skrek jag inombords. Får spela i a-laget efter bara knappt två månaders spel och två matchers erfarenhet. Sjukt kul ska det bli!! 

Spänning i vardagen


Idag när jag kom tillbaka från lunchen på ICA så kom brandbilen dit. Missade tydligen det roliga när hela varuhuset fick utrymmas. Men det var tydligen några smågrabbar som hade lagt i ett tomtebloss i en pantburk och sen pantat den. Ingen dum idé för att vara småpojkar. Dom fick väl vad dom var ute efter. Den röda tututbilen. Det kom rökdykare och hela faderallan. Entréutrymmet fick tömmas på rök före vi fick gå in igen. Flera i personalen var chockade över det inträffade. Hade aldrig hänt tidigare. Tur att de gick en brandutbildning för några veckor sen så dom visste vad dom skulle göra. Men lite spänning i vardagen är alltid kul:)

Inget jobb

Idag pratade jag med chefen, Pelle, på ICA kvantum. Vi pratade både om mitt projektarbete och om eventuellt extrajobb där efter att APUn var slut. Dessvärre ser det dött ut på jobbfronten. Han hade folk så det räckte redan men eventuellt i slutet av februari sa han. Så länge vill ju inte jag vänta? Men jag får söka på massa andra ställen istället. På ICA trivs jag för övrigt väldigt bra. Man kanske kan tycka att det vore tråkigt att bara gå och packa upp varor hela tiden. Men det jobbet passar mig bra. Man träffar dessutom massa folk. Kunder kommer och frågar titt som tätt efter varor som dom inte hittar. Synd bara att jag har lika svårt att hitta:P Det finns ju hur mycket varor som helst! Tänk bara barnmaten som jag packat upp hela dagen idag. Det finns inga gränser på vad barnen ska äta i dag!. Stackars mammor som ska stå där och välja och vraka bland allt! 

Emil på InterSport hjälpte mig idag med att kapa min nya innebandyklubba. Beställde den från klubben utan vetskap om hur lång den var. det visade sig att den var mer än 5 cm för lång och så vill jag inte spela. Man tappar mycket teknik om man spelar med en klubba som är för lång. Emil tyckte att jag skulle kapa den även om det skulle betyda att flexen på klubban blir hårdare vilket är en nackdel för mig eftersom att jag inte är bra på att skjuta än. Snällt av honom att hjälpa mig med det i alla fall. Hade inte gjort det bättre på långa vägar själv. Ska upp o testa den nu om en stund. Hoppas på en bra nöjdhetsfaktor.

APU

Nu har jag två veckor med APU (arbetsplatsbelagd utbildning). Ska vara, som jag nämnt i tidigare inlägg, på ICA Kvantum i Vimmerby. Ser fram emot dessa två veckor. Att göra nåt helt annat än o sitta o dröna i skolbänken ser jag som en stor fördel. Även om jag insett att jag har övervägande av böckerna hemma som gör att jag antagligen måste sitta en del med det under veckorna. Får se hur mycke jag orkar. Det är ju ett stort steg bara att ha hem böckerna. Om man sen öppnar dom är en helt annan sak. Önska mig lycka till på APUn:)

Det blev som väntat guld till Kalmar FF! Så fruktansvärt underbart! Det är dom väl värda! Lnskar jag had efått vara med på plats i Halmstad och få springa ut på planen när matchen var över o gratulera spelarna personligen! Vilket tryck det var! Bengaliska eldar och allt. 
 

Guldfrossa

Har man inte Canal+ idag så får man leta tag i den kanalen någon annan stans. För idag spelar Kalmar sista matchen för säsongen. Det är Halmstad dom ställs emot på bortagräs. Den här matchen kommer med största säkerhet innebära att Kalmar FF för första gången i historien får lyfta bucklan som segrare i 2008 års allsvenska. Vad talar emot? Nästan allt. Elfsborg måste vinna och göra 8 mål tror jag. Dessutom måste kalmar förlora. Lästa på aftonbladet att chansen för att Elfsborg skulle knipa guldet var 1 på 18000. Kalmar har legat i topp i princip hela året. Och är verkligen förtjänta av detta guld. Matchen kan jag tyvärr inte se på tv:n men pappa sa att han betalar för att vi ska få se den på nätet i stället. Snäll pappa man har! Ska bli sjukt intressant hur det här slutar! 

Right to be wrong

Lyssnar på right to be wrong nu. Med Joss Stone. Grymt bra för övrigt som Anna Bergendahl tipsade om på tv4.se. Och visst håller jag med. Det är rätt att ha fel ibland. Alla kan inte ha rätt jämt. Våga säga fel ibland. Våga stå för din åsikt även om den är fel.För det är ju trots allt DIN åsikt!

Ännu en vecka har gått i ända. och nu står jag inför en välbehövlig helg. Har vatt så dödens trött och less på allt hela veckan! Vet inte hur jag ska komma tillbaka till glädjen med livet och skolan igen. Det får gå som det går. Nu slipper jag i alla fall att gå in i skolans dörrar på två veckor. Har nämligen praktik (APU) de närmaste veckorna. Ska göra den på ICA Kvantum i Vimmerby. Kom gärna och utbyt några ord!:) Ser verkligen fram emot det. Även om det innebär att jag måste stiga upp minst en timme tidigare än vanligt. Får öva på självdisciplinen då och se till att jag lägger mig i tid. För den här praktiken kommer bli viktig. För det första eftersom att jag vill ha jobb där. För det andra handlar ju mitt projektarbete om ICA och jag ska bland annat skriva om hur det fungerar lokalt i en ICA-butik. Måste hålla öron och ögon öppna hela tiden.

You don't see me today but may be tomorrow?

Barack Obama

Jag kan inte undgå att skriva mina egna tankar kring det amerikanska presidentvalet. Jag hade tänkt skriva innan valet också men då fanns inte så mycket tid till det. Men nu är presidentvalet avgjort. Tänker jag tillbaka så har det pratats och skrivits om detta val otroligt länge. Det har ju varit hysteri i nästan ett år nu. Och den hysterin förstår jag faktiskt. När en ny president i USA utses, utser man också en av, för att inte säga världens mäktigaste man. Det går inte att komma ifrån att USA är en stor nation. En stor nation har inflytande över andra nationer. Jag kan inte på rak arm säga något som kommer att påverka oss här i Sverige men säkerligen finns det något.

På vilken sida stod jag då i detta val som jag över huvud taget inte kunde påverka? Sanningen är att jag inte riktigt vet. Har hela tiden varit på Obamas sida. Då oförstående om vilken poltik de båda kandidaterna hade. Kände någon slags sympati för honom. För det första var han ung och så var han ju svart. Men nu i dagarna fick jag veta lite vad de står för. Och utan att veta för mycket så tror jag kanske att jag åsiktsmässigt står på John McCains sida. Gjorde, för att inte säga för mycket, SVT:s test på vilken kandidat man stod närmast. Om det  testet är tillförlitligt står jag närmast McCain. 

Så till resultatet. Det var väntat. Obama fick över 349 elektorsröster medans McCain fick 147. En så kallad jordskredsseger. Vad tycker jag om detta? Jag är faktiskt glad att Obama vann. Inte för min egen skull, (stod ju tydligen närmast McCain) utan för amerikanarnas skull. Jag tror att Obama är den som kan få USA på fötter igen. Han kan rätta till finanskrisen och han är helt enkelt rätt person att styra USA. Och så är han en fantastiskt bra talare också. Sjukt bra gör han det. Grattis Barack Obama och USA!Sumering läger

Det var länge sen man satte sig ner första gången i lägerkommittén för att planera inför läger. Det tog tid. Programmet kom inte ut i tid osv. Men ändå hade jag sett fram emot det här lägret grymt länge. Superkul att ungdomarna från idrotts i uddevalla kom hit för första gången. Ännu mer glädjande var att dom sa att dom ville komma tillbaka! Då känner man att man har lyckats. För jag tycker att det blev ett grymt bra läger. Nägra av talarna var lite svåra att förstå men socialt var det sjukt kul! Så mycket som jag skrattat i helgen var det länge sen jag gjorde. Lärde känna några nya också. Satt uppe länge på kvällarna och bara pratade. Natten till söndagen till exempel gick vi inte i säng förrän 05.15. Blev sightseeing i Silverdalen för några av deltagarna på lördagnatten. Vad som hände socialt innan den promenaden ska vi inte nämna. Eller jo. Det räcker med ett ord. Pinsamt! runt 20 pers i samma rum och ingen sa knappt någonting. men övriga kvällar blev lyckade i alla fall! Tack alla för ett underbart läger! och välkomna nästa år!

Lägrets entertainer: Fredrik Andersson, Tostared.
Lägrets uteblivande deltagare: Höken
Lägrets snackis: Den pinsamma tystnaden
Lägrets sjukling: Deborah Lindström. (Krya på dig!)
Lägrets bästa: Ungdomskvällen hos oss. 75-80 ungdomar..var sjukligt trångt men grymt kul!

Det tog hårt. Utan att ha sovit för mycket under veckan så blev man ju väntat ganksa trött efter. Idag var jag fruktansvärt trött! Helt sjukligt alltså! När jag kom hem sov jag mellan 15 och 17.30. Då väckte dom mig för mat. Välbehövligt kan jag säga.