Hoppet

Här på Fjellheim har vi ett ämne som heter "Efesierbrevet", där vi går igenom Paulus brev till efeserna. Idag pratade vi om några verser där ifrån som handlar lite om hoppet. Och det fick mig att tänka en del. Många säger att de lever på hoppet. Men vad är hopp för något? Det kan vara hoppet om att ett fotbollslag ska vinna en match eller hoppet om att få en viss sak i födelsedagspresent eller liknande. Men det mest betydande är hoppet om vad som kommer efter döden. Många säger att de hoppas få komma till en bättre plats när de dör. Men hur kan man egentligen säga att man har hopp man är utan Gud och utan tron på Kristus. Då är man ju inget annat än hopplös och utan mening i livet. Jesus är hoppet. Tror man på honom så kan man säga att man hoppas på honom. För i Bibeln står det "Men de som hoppas på HERREN får ny kraft, de lyfter med vingar som örnar. De skyndar i väg utan att mattas, de färdas framåt utan att bli trötta." (Jes.40:31)

Hoppet för mig är hoppet på Kristus. Jag lever för Kristus och jag hoppas på honom. En dag ska han komma tillbaka och hämta de sina hem till en evighet i himmelen. Men likväl ska han förkasta de som inte känner honom. De ska få stå till svars för varenda enskild synd de har begått under sina liv. Men de som hör Kristus Jesus till är frälsta av nåd och syndfria inför honom. Han har dött för våra synder, varendaste en. Han har dött för dina synder också.
Dessa ord riktar sig även till dig som inte känner Jesus än. Det var för dig som han dog! Våga tro det! Mitt hopp innefattar också det hoppet om att alla mina vänner och släktingar som inte känner Jesus ska få lära känna honom. För snälla du, det här med evigheten är en viktig fråga! Tänk vad Gud har gjort för dig! Han offrade sin egen högt älskade Son och lät honom lida och dö för dig! Ja för dig! Genom honom får du komma till Himmelen. Inte alls av egen kraft eller egna gärningar, utan bara genom honom, av hans nåd!
Min förhoppning är att också du ska få lära känna honom. Du får komma till honom precis som du är, precis så syndig som du är. För det är syndare han älskar. Du får lägga dig ner vid hans fötter och med hjärtat bekänna att du är en syndare som behöver honom. För utan honom har du ingenting. Inga skatter här på jorden är värda någonting alls. Det enda som egentligen är av betydelse är om du har Jesus, har du honom så äger duallt i honom, då har du evigt liv.

 

 

If I gained the world, but lost the Savior,
Were my life worth living for a day?
Could my yearning heart find rest and comfort
In the things that soon must pass away?
If I gained the world, but lost the Savior,
Would my gain be worth the lifelong strife?
Are all earthly pleasures worth comparing
For a moment with a Christ-filled life?

 

 

Had I wealth and love in fullest measure,
And a name revered both far and near,
Yet no hope beyond, no harbor waiting,
Where my storm-tossed vessel I could steer;
If I gained the world, but lost the Savior,
Who endured the cross and died for me,
Could then all the world afford a refuge,
Whither, in my anguish, I might flee?

 

 

O what emptiness!—without the Savior
’Mid the sins and sorrows here below!
And eternity, how dark without Him!
Only night and tears and endless woe!
What, though I might live without the Savior,
When I come to die, how would it be?
O to face the valley’s gloom without Him!
And without Him all eternity!

 

 

O the joy of having all in Jesus!
What a balm the broken heart to heal!
Ne’er a sin so great, but He’ll forgive it,
Nor a sorrow that He does not feel!
If I have but Jesus, only Jesus,
Nothing else in all the world beside—
O then everything is mine in Jesus;
For my needs and more He will provide.

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback