Förnedrad

En man som jobbar med mission bland muslimer var på besök idag och han berättade en hel del intressanta saker. Bland annat att Kristendomen verkligen växer stort bland muslimska länder. Jätteroligt att höra att fler och fler blir nådda med evangeliet om att Jesus kom till världen för att lida och dö på korset på grund av att han älskar oss så mycket. Och att vi på så sätt har förlåtelse för våra synder helt oförtjänt av nåd får tillträde till Guds salighet i Himmelen.

Men han sa också något som var mer eller mindre förnedrande för mig och Benjamin. Ja ni förstår att det är hån mot svenskarna det handlar om. Han sa nåt med att unga svenskar bara sitter och rapar och fiser. Och inte bara en gång utan två gånger. På bara några sekunder så kände man hur varenda norsk i klassrummet vände blickarna mot oss två oskyldiga svenskar. Vad säger du Benjamin, var detta ett hån mot mänskligheten? Gissa om vi fick höra det mycket sen på frimuten och lunchen. Den tillit man hade byggt upp till Norge brast ju totalt och frågan jag ställde mig var: Är det SÅ dom tror och tycker om oss svenskar. Stine frågade Else om hon hade nåt emot svenskar. "Nej" säger hon, "det har jag absolut inte, jag tycker bara att dom är lita dumma."
Så klart att man tar det med ro, man var ju som förberedd på det här:) Men tillsammans, Benjamin, ska vi klara oss igenom det här;) Lite roligt är det ändå:)
Men till er norskar: Jag tycker om er ändå även om vi svenskar är mycket bättre än er.

Kommentarer
Postat av: syster

Haha, det där var väl inte så vackert sagt. Trodde inte att de var så hårda trots allt, har inte låtit så när du berättat. Men bra, då är allt i sin ordning. Kriget fortsätter!

Postat av: "Pelle boss"

Va!! COOP!! Det här får vi tala om när du kommer till Vimmerby, om vi släpper in dig!?

Må väl, Fruktis!

2009-11-10 @ 18:27:49

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback